Ο Διομήδης «χτυπάει» στη Θράκη – Χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Ο Διομήδης «χτυπάει» στη Θράκη – Χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Αισθητή την παρουσία του έχει κάνει ο «Διομήδης» στη Θράκη, το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα.  Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ στα ορεινά ξεκίνησε η χιονόπτωση.

Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα επιδεινώθηκαν, με αρκετές περιοχές της ορεινής ζώνης στη Θράκη, όπως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, να ντύνονται στα λευκά.

Την ίδια στιγμή οι θυελλώδεις άνεμοι οδήγησαν την Αστυνομία στο να προχωρήσει στην απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, η Πυροσβεστική δέχθηκε 6 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

Στην Ξάνθη η ΠΕ εξέδωσε οδηγίες – συστάσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή ζώνη της Θράκης προς το παρόν πραγματοποιείται απρόσκοπτα, ωστόσο οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών, ειδικά στα σημεία όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό