Ο Ηλίας Ιωαννάκης συντονιστής Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης σε Ουκρανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν
Αποχαιρετά προσωρινά, για ένα χρόνο συγκεκριμένα την αγαπημένη του Ροδόπη, για να αναλάβει συντονιστής της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Ουκρανία, Αρμενία, Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν, από την Μαριούπολη, ο πρώην Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, Ηλίας Ιωαννάκης.
Ήταν ένας από τους στόχους του κ. Ιωαννάκη, ο οποίος είχε εκδηλώσει πριν χρόνια το ενδιαφέρον του και τώρα πήρε σάρκα και οστά!
Ευρισκόμενος στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Ιωαννάκης, αναφέρθηκε στους στόχους του, που είναι σαφώς στην αναβάθμιση του προγράμματος, αλλά και η ενίσχυση της Μουσικής Παιδείας, καθότι και ο ίδιος παθιασμένος Μουσικός.
Ήδη μέσω δωρεών αναχωρεί αύριο για την Μαριούπολη με 4 μπουζούκια. Τις ελεύθερες ώρες από τα καθήκοντά του θα μυεί στη Μουσική τα παιδιά των εκεί Ελλήνων. Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των Ελλήνων στην περιοχή ξεπερνά τις 80.000!
«Ο καλύτερος τρόπος να διδάσκεις μια γλώσσα, μια κουλτούρα μιας άλλης χώρας είναι η Μουσική! Έτσι γνωρίζοντας τον πολιτισμό της ένα παιδί, είναι διαφορετική η αντιμετώπισή του, χωρίς εθνικισμούς και σοβινιστικές συμπεριφορές. Με τη μουσική κτίζεται ένα τείχος σεβασμού. Αυτό είχα κάνει και στα Σχολεία των Σαππών και δη στο Διαπολιτισμικό, όπου είχα παιδιά από την Αρμενία και Μουσουλμάνους, τα οποία τραγούδησαν τραγούδια από τις ‘αντίθετες’ χώρες και ενώθηκαν μέσω της Μουσικής», τόνισε ο κ.Ιωαννάκης.
Στα σχέδιά του είναι η αδελφοποίηση σχολείων, η ανταλλαγές επισκέψεων, μουσικά γεγονότα σε Ελλάδα και Ουκρανία. «Θα προσπαθήσω να φέρω και την μικρή Συμφωνική Ορχήστρα. Έχω σκοπό να φέρω κάποιο καλό σχήμα στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Κομοτηνής. Ενώ θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω την φιλοξενία σε κατασκηνωτικά κέντρα σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή, των παιδιών, προκειμένου να γνωρίσουν την Ελλάδα και να αποτελέσουν τους αυριανούς καλούς πρεσβευτές της», υπογράμμισε ο κ. Ιωαννάκης.
Δεν εγκαταλείπει το παιδί του, όπως είπε που είναι το στήσιμο και η δομή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, στο οποίο φέτος έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις των καθηγητών και εκεί θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθεί αυτός ο χρόνος στην Ουκρανία, με την ενασχόλησή του στο κομμάτι της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης.
Κλείνοντας, στάθηκε στον Δήμο Μαρωνείας-Σαππών, όπου ήταν ο πρώτος Δήμαρχος μετά τον νόμο του Καλλικράτη, ανέφερε πως ήταν λάθος να συνενωθούν δύο περιοχές που δεν τους συνδέει οδική σύνδεση και πως η περιοχή φθίνει. Ειδικά η περιοχή της ιστορικής Μαρώνειας με το πλούσιο αρχαίο παρελθόν και την πολύτιμη οινολογική παρακαταθήκη, δυστυχώς μαραζώνει, ενώ θα έπρεπε να σφύζει από ζωή!
ERT Komotinis/BM