Ο καθηγητής Γουργουλιάνης λέει για πρώτη φορά αυτό που φέρνει το τέλος της πανδημίας

Ο καθηγητής Γουργουλιάνης λέει για πρώτη φορά αυτό που φέρνει το τέλος της πανδημίας

O καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, η οποία απειλεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη λόγω της εξαιρετικής της μεταδοτικότητας.

Ο καθηγητής τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία κάμψη στις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά το πιο σημαντικό είναι να μη δώσουμε σε καμία μετάλλαξη τον χώρο και τον χρόνο να αναπτυχθούν, Είτε πρόκειται για τη Δ είτε για την Ο, οι πολίτες πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ώστε να είναι οι άνθρωποι προστατευμένοι όταν τους βρει ο ιός.

Ο καθηγητής μίλησε για τις νέες μελέτες που προέρχονται από περιοχές όπως η Νότια Αφρική η οποία είναι πολυκατοικημένη και έχει επικρατήσει η Ομικρον. Ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε ότι όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, ένας πολίτης που έχει εμβολιαστεί με τρεις δόσεις των διαθέσιμων σκευασμάτων έχει πρακτικά μηδενική πιθανότητα να νοσήσει ακόμα και αν κολλήσει την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

Ακόμα και όσοι νοσήσουν με τη νεα μετάλλαξη, η πιθανότητα να μπουν σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση είναι ελάχιστη και ο παράγοντας που επηρεάζει κυρίως τις περιπτώσεις αυτών των ανθρώπων είναι η μεγάλη ηλικία και ο διαβήτης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό