Ο καθηγητής με το αλατόνερο κατά του κορωνοϊού στέλνει στο σκαμνί όλη την Ιατρική Σχολή – Τι δήλωσε ο ίδιος στον Max

Ο καθηγητής με το αλατόνερο κατά του κορωνοϊού στέλνει στο σκαμνί όλη την Ιατρική Σχολή – Τι δήλωσε ο ίδιος στον Max

Αγωγή κατά γιατρών, μελών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κατέθεσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας Κωνσταντινος Πουλάς επικαλούμενος συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητας του. Να θυμίσουμε πως ο κ Πουλάς κατά το πρόσφατο παρελθόν συμμετείχε σε αρκετές συγκεντρώσεις αρνητών στην Πάτρα ενώ είχε ανακοινώσει έρευνα για το αλατόνερο κατά του κορωνοϊου.

Η «δίωξη» του καθηγητή έγκειται στο γεγονός ότι σύσσωμα τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιατρικού Τμήματος, δήλωσαν τη στήριξή τους σε συναδέλφους τους που διώκονταν από τον συγκεκριμένο για τη στάση που κράτησαν εν μέσω πανδημίας.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής σε δημόσιες τοποθετήσεις του δε δίσταζε να καταφερθεί εναντίον τους, επιχειρώντας να κλονίσει το επιστημονικό τους κύρος, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία.

 

Τι είπε στον Max

Ο κ. Κωνσταντίνος Πουλάς Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας μίλησε στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο».

Όπως αποκάλυψε η αγωγή δεν έχει να κάνει με τις δηλώσεις του που ήταν ενάντια στους εμβολιασμούς αλλά αφορά την γνωστή περίπτωση όπου γιατρός του ΠΓΝΠ φέρεται να έδωσε σε συνάδελφο του γιατρό φαρμακευτική ουσία η οποία τον θεράπευσε άμεσα από τον κορωνοϊό,.

Σύμφωνα με τον κ. Πουλά όλα ξεκίνησαν όταν τον Απρίλιο, ένα μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, στο Ίντερνετ δημοσιεύτηκε βίντεο στο οποίο γιατρός του ΠΓΝΠ που νοσεί από κορωνοϊό δηλώνει ότι ένας συνάδελφος γιατρός του έδωσε ένα φάρμακο και θεραπεύτηκε σε μία ώρα. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Πουλά το εν λόγω βίντεο έγινε ευρέως γνωστό το 2021 όταν ο δικηγόρος κ. Θάνος Αμπατζής το ανέσυρε και το δημοσίευσε ενώ στην συνέχεια προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά για επιλεκτική χορήγηση φαρμάκων καλώντας τους εμπλεκομένους να δώσουν εξηγήσεις. Σε αυτή την μηνυτήρια αναφορά, μάρτυρας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Πουλάς όπως τόνισε στον Max Fm.

Η υπόθεση τότε είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και ακολούθησαν άλλες μηνυτήριες αναφορές και από τον ίδιο τον κ. Πουλά κατά των ιατρών Χαράλαμπου Γώγου, Μάκη Μαραγκό και Καρολίνα Ακινόσογλου, με την οποία υποστηρίζει ότι όσα αναφέρονται στο βίντεο δεν είναι επιστημονικά ορθά ενώ σύμφωνα με τον κ. Πουλά «γίνεται μια προσπάθεια να μην μιλάμε για θεραπείες και να φτάσουμε στην ανάδειξη του εμβολίου ως μόνη λύση.»

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή όταν έγιναν γνωστές οι αγωγές που είχε καταθέσει , όπως ήταν φυσικό οι ανακριτικές αρχές κάλεσαν τους εμπλεκομένους για να καταθέσουν. Τότε το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών έβγαλε ένα ψήφισμα, το οποίο κατά την γνώμη του είναι προσβλητικό και πλέον κατέθεσε αγωγή εναντίον των ιατρών – καθηγητών.

Ο κ. Πουλάς μιλώντας στον Max απέφυγε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες της υπόθεσης καθώς όπως είπε είναι στην διάθεση των Εισαγγελικών Αρχών η οποία καλείται να διερευνήσει την υπόθεση.

dete.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό