Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ανήμερα της εορτής των γενεθλίων του, ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι, κάνοντας μάλιστα Πανελλήνιο ρεκόρ.

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο δεύτερο άλμα του κατάφερε να πετύχει μεγάλη επίδοση, όπως στο πρώτο άκυρο άλμα, και με 8,55μ. βρέθηκε στην πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος.

 

Η προσπάθεια του Έλληνα Ολυμπιονίκη ήταν τέλεια και με την επίδοση αυτή κατέγραψε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, βάζοντας στο λαιμό του το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι..

 

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο ήταν και πάλι δικό του, οπότε βελτίωσε τη δική του κορυφαία επίδοση, η οποία είχε καταγραφεί το 2019 με 8,38 στη Γλασκώβη. Επιπλέον, έκανε την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

 

Ο Τεντόγλου έγινε έτσι ο δεύτερος Ευρωπαίος άλτης του μήκους που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού, 31 χρόνια μετά την επιτυχία του Γερμανού, Ντίτμαρ, Χαφ στη Σεβίλλη, με 8.15 μ.

 

Παράλληλα, έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτά των θρύλων, Ντουάιτ Φίλιπς και Ιβάν πεντρόσο, που μαζί με ολυμπιακό μετάλλιο πήραν και τον τίτλο σε παγκόσμιο κλειστού.

 

Ο Τεντόγλου έχει πλέον Ολυμπιακό μετάλλιο, τους τίτλους σε Ευρωπαϊκό (ανοικτό και κλειστό στίβο) και την παγκόσμια πρωτιά στον κλειστό. Έτσι, εάν τα καταφέρει το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Όρεγκον, θα γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος που θα έχει κάνει δικούς του όλους τους τίλους στο μήκος.

 

Στο στάδιο και στο πλευρό του Έλληνα Ολυμπιονίκη, βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του, οι οποίοι ταξίδεψαν με πούλμαν από την πατρίδα του, τα Γρεβενά.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό