Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας με φορείς της πόλης και του νομού στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας με φορείς της πόλης και του νομού στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους

Το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης, 24ης – 25ης Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους:

α. Βουλευτή Ν. Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη,
β. Βουλευτή Ν. Ροδόπης κ. Δημήτριο Χαρίτο,
γ. κ. Νικόλαο Τσαλικίδη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης, εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου,
δ. κ. Κίμωνα Λεχούδη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού, εκπρόσωπο του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Ιωάννου Γκαράνη,
ε. κ. Δημήτριο Μοσχάκη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Περι-βάλλοντος και Πολεοδομίας, εκπρόσωπο του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαππών κ. Κωνσταντίνου Χαριτόπουλου,
στ. κ. Γεώργιο Τσιγάρα, Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., εκπρόσωπο του Πρυτάνεως του Δ.Π.Θ. κ. Φωτίου Μάρη,
ζ. κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδη, Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ροδόπης,
η. κ. Δημήτριο Κούκουρα, Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοικήσεως Α.Μ.Θ.,
θ. κ. Δημήτριο Λουρίκα, Πρόεδρο Τ.Ε.Ε. Θράκης,
ι. κ. Αντώνιο Γραβάνη, Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης,
τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως πρωτ. Γεώργιο Παπαβέργο και τους κ. κ. Αναστάσιο Παράσχου, Σταύρο Φανφάνη, Ιωάννη Μουτάφη και Χρήστο Οικονόμου, επισκέφθηκαν την έδρα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους προκειμένου να υποβάλουν τις θερμές ευχαριστίες του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού της Κομοτηνής, για την έλευση της Ιεράς και Σεβασμίας Εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστίν» στην Κομοτηνή, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοεπιστάτης, Χριστοφόρος Ιβηρίτης πλαισιού-μενος από τους Πανοσιολογιωτάτους Επιστάτες, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώ-τατο και την συνοδεία του, δέχθηκαν τις θερμές ευχαριστίες ενός εκάστου των παρευρισκομένων και αφού ανέλυσε το χρονικό της αποδοχής του αιτήματος, κατέθεσε την ευαρέσκεια της Ιεράς Κοινότητος για την οργάνωση του ιστορικού αυτού γεγονότος και για τις εκδηλώσεις αγάπης εκ μέρους του λαού της Κομοτηνής.

Κατόπιν άπαντες μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου και προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» και ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ευλαβικά μία χρυσοκέ¬ντητη ποδέα ως αναμνηστικό του γεγονότος της ελεύσεως.

Εν συνεχεία η Αποστολή μετέβη στην Ιερά Μονή Ιβήρων, την οποία υπεδέχθη εγκαρδίως ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ και έτυχαν θερμής φιλοξενίας.

Την επομένη ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της «Πορταιτίσσης» και εν συνεχεία η Αποστολή ανεχώρησε για την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου και έγινε δεκτή από τους μοναχούς της Μονής. Μετά από ολιγόωρη ξενάγηση στη Μονή, η Αποστολή ανεχώρησε εκ του Αγίου Όρους για την Κομοτηνή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό