Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Κιέβου στη Θάσο, στη Χρυσούπολη και στην Καβάλα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Κιέβου στη Θάσο, στη Χρυσούπολη και στην Καβάλα

Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου 2022, οι εκδηλώσεις για τον πρώτο επίσημο εορτασμό των αγίων της Θάσου, παρουσία του οικουμενικού πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμου, του μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και κατοίκων του νησιού.

Τους τρεις αρχιερείς υποδέχτηκαν στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, ο υπουργός εθνικής άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος και ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης. Στην συνέχεια μετέβησαν στον Λιμένα Θάσου, όπου παρακολούθησαν την τελετή υποδοχής της ιεράς εικόνας Συνάξεως των αγίων της Θάσου και την Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα Παναγίας.

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, ο οικουμενικός πατριάρχης και ο μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, θα αναγορευτούν επίτιμοι δημότες Δήμου Νέστου και το απόγευμα θα βρίσκονται στην Καβάλα. Η επίσημη επίσκεψη θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2022.

www.k-tipos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό