Ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε χωριό στις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονμπάς

Ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε χωριό στις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονμπάς

«Η Ουκρανία βομβάρδισε χωριό στις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονμπάς» – Αυτό μετέδωσε πριν λίγη ώρα o τηλεοπτικός σταθμός Open – «Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε» στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο Πάβλο Κόβαλτσουκ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ουκρανικό πυροβολικό χτύπησε με οκτώ τουλάχιστον οβίδες των 122mm οι οποίες είναι απαγορευμένες και από τις Συμφωνίες του Μινσκ το χωριό στην Ανατολική Ουκρανία, καταστρέφοντας τουλάχιστον έξι σπίτια και ένα όχημα.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβαρδισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε» στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο Πάβλο Κόβαλτσουκ, χωρίς να διευκρινίσει πού τραυματίστηκαν οι υπόλοιποι.

Έπειτα από τη συνεχή κλιμάκωση των προηγούμενων ημερών, οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο σήμερα για «σχετική ηρεμία» στη γραμμή του μετώπου. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν πάντως να εκτοξεύονται βλήματα σε πολλούς τομείς του Λουγκάνσκ.

 

Από τις αρχές του έτους στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας έχουν σκοτωθεί οκτώ στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ένας πολίτης, σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των αυτονομιστών, κυρίως από πυρά του πυροβολικού. Το 2021, σύμφωνα πάντα με τον ουκρανικό στρατό, σκοτώθηκαν 66 στρατιώτες στις δύο «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως νωρίτερα σήμερα ότι συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με τις δύο περιοχές, τις οποίες αναγνώρισε χθες ως ανεξάρτητα κράτη.

Την ίδια ώρα μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περισσότερα από 100 φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες θεάθηκε να κατευθύνεται προς τα ουκρανικά σύνορα, στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό