Ο Τούρκος που «γκρεμίζει» τον Ερντογάν – Αυτή είναι η αλήθεια για τα ελληνικά νησιά

Ο Τούρκος που «γκρεμίζει» τον Ερντογάν – Αυτή είναι η αλήθεια για τα ελληνικά νησιά

  • Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας έχουν γίνει “έξαλλα” με τις τοποθετήσεις του

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί μέσω απειλών και προειδοποιήσεων ακόμη και στα ελληνικά, να αποδείξει ψευδώς πως η Ελλάδα δεν έχει καμία κυριαρχία σε περιοχές του Αιγαίου αλλά πρόσωπα στην Άγκυρα “γκρεμίζουν” τους ισχυρισμούς τους και διαφωνούν κάθετα με τις αναφορές που κάνει σε διάφορες ομιλίες του.

Με επιχειρήματα και βασισμένοι σε συνθήκες, δυο Τούρκοι πρώην πρέσβεις εκφράζουν δημόσια τις ενστάσεις τους για τους ισχυρισμούς που κάνει ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Ο Γιαλίμ Εράλντ – Τούρκος πρέσβης επί τιμής – λέει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα έχει δίκιο και τα ΜΜΕ τα οποία είναι φιλικά προσκείμενα προς την κυβέρνηση, αντιδρούν σθεναρά.

Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί για την κυριαρχία ότι τα νησιά δόθηκαν υπό όρους. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Τα νησιά που βρίσκονται πέρα από τα τρία μίλια δόθηκαν στην Ελλάδα και η Τουρκία το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια. Το να τεθεί αυτό σε αμφισβήτηση τώρα -στη διπλωματία- καθιστά την Τουρκία επιτιθέμενο κράτος”, είπε και συνέχισε :

“Λέμε : “Δεν μέτρησαν αυτό το νησί στη Λωζάνη, δεν μέτρησαν εκείνο το νησί». Αν θυμάμαι καλά στη Μεσόγειο υπάρχουν πάνω από 2.400 νησιά και βραχονησίδες. Αποκλείεται μια συνθήκη να μετρήσει όλα αυτά τα νησιά. Δεν το έχουμε δει πουθενά, Η Λωζάνη, τα νησιά πέρα από τα τρία μίλια, τα έδωσε στην Ελλάδα, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει”.

Ο Γιαλίμ Εράλντ ήταν στο παρελθόν σύμβουλος της Τανσού Τσιλέρ και του Μεσούτ Γιλμάζ ενώ ήταν ένα πρόσωπο το οποίο υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ, στις πρεσβείες στη Ουάσινγκτον αλλά και στα Ηνωμένη Έθνη.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τούρκου έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα οποία κατηγορούν τον Εράλντ πως αυτά που λέει δεν έχουν καμία υπόσταση.

“Με τη στάση του και τις απόψεις που εξέφρασε, ο Γιαλίμ Εράλπ αποκάλυψε ξεκάθαρα τι νοοτροπία κυριάρχησε για λίγο στην τουρκική εξωτερική πολιτική”, αναφέρει το ΤRT.

O Σελίμ Κιουνεράλπ από τη δική του πλευρά αναφέρει πως η άνοδος της έντασης που έχει προκληθεί, φέρνει την Ελλάδα σε ευνοϊκή θέση και αφού οι φωνές για αυτοσυγκράτηση απευθύνονται στην Τουρκία και η Ελλάδα έδρεψε τους καρπούς αυτής της

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό