Ο Βασίλης Σερμπέζης παρουσίασε αποκλειστικά στην ΕΡΤ το τρίτο του cd

Ο Βασίλης Σερμπέζης παρουσίασε αποκλειστικά στην ΕΡΤ το τρίτο του cd

Ο άνθρωπος με την διαμαντένια φωνή, που υπηρετεί ακάματα το δημοτικό τραγούδι, συγκινώντας και συγκλονίζοντας με την ερμηνεία του, ο Βασίλης Σερμπέζης με καταγωγή από την Νέα Σάντα Ροδόπης, παρουσίασε τον τρίτο δίσκο ακτίνας-cd- με τίτλο «Σαρακατσιάνικα τόμος 3», χθες το απόγευμα στην στέγη του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” η φιλόλογος, Σοφία Μενεσελίδου και ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου των Σαρακατσάνων, Γιώργος Νάκος.
Νωρίτερα όπως πάντα, ο Βασίλης Σερμπέζης, παρουσίασε σε πανελλήνια πρώτη το δίσκο του, επισκεπτόμενος την ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή 8-9 του περιφερειακού προγράμματος της ΕΡΤ ΑΜ-Θ και στην Βασιλική Μαχαίρα.

Όπως και οι προηγούμενοι δίσκοι και αυτός προέκυψε όχι από μια απλή καταγραφή των δημοτικών τραγουδιών, αλλά επίπονη έρευνα για την προέλευσή του, τους ανθρώπους που το τραγούδησαν, το μετέφεραν στα σύγχρονα χρόνια. Για τραγούδια που ίσως δεν είναι γνωστά σε πολλούς, αλλά υπάρχουν και έχουν το δικό τους στίγμα στην δημοτική παράδοση και τα οποία ως πνευματική περιουσία πρέπει να διασωθεί για τις επόμενες γενιές. Ο κ. Σερμπέζης από αυτή τη μεγάλη τράπεζα των δημοτικών τραγουδιών, καταβάλλει προσπάθεια και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, που πολλές φορές εμποδίζει τις μετακινήσεις, αλλά και τη συμμετοχή των κρίσιμων ανθρώπων, για την παραγωγή ενός σωστού και άπταιστου αποτελέσματος, όπως το επιθυμεί, γιατί γνωρίζει την ποιότητα μιας δουλειάς που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο…

Ο τρίτος δίσκος περιλαμβάνει 14 τραγούδια, μάλιστα σε ένα από αυτά στο «Οι Κλέφτες επροσκύνησαν», επιχειρήθηκε μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας να συν-τραγουδήσουν μαζί ο αείμνηστος Χρήστος Κουτσογιάννης, από τη Διαλαμπή Ροδόπης, μαζί με τον Βασίλη Σερμπέζη. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο ο κ. Σερμπέζης τον θεωρεί μέντορά του και τον τιμά και μέσω αυτού του τρόπου , που επιτρέπει βέβαια η νέα τεχνολογία!

Το cd -όπως και τα προηγούμενα- συνοδεύεται από ένα μικρό βιβλιαράκι, παρέχοντας πληροφορίες πολύτιμες για το κάθε τραγούδι, όπως και όλους τους αξιότατους συντελεστές. Καλοτάξιδο!

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό