Ο βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν αποκάλεσε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Ο βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν αποκάλεσε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν, στην οποία κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στις εκλογές για τους ψευδομουφτήδες προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από τον βουλευτή και αναμένεται επίσημη ανακοίνωση σε λίγη ώρα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Mουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;

enikos.gr

Νωρίτερα και ο Τάσος Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο ζήτημα με ανάρτησή του στο Twitter

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό