Οι παραστάσεις του 4ου Dancing Routes Komotini στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Οι παραστάσεις του 4ου Dancing Routes Komotini στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

25 και 26 Απριλίου 2026 στις 20.30 το βράδυ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Χορευτικές διαδρομές,  παρουσιάζουν τις παραστάσεις σύγχρονου χορού του Dancing Routes που πραγματοποιείται για 4η χρονιά στην Κομοτηνή.

Το Dancing Routes Komotini επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, μετατρέποντας την Κομοτηνή σε σημείο συνάντησης της σύγχρονης χορευτικής δημιουργίας. Από τις 23 έως τις 26 Απριλίου, το φεστιβάλ παρουσιάζει παραστάσεις σύγχρονου χορού από καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, καθώς και εργαστήρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες, σπουδαστές αλλά και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν τον χορό για πρώτη φορά.

Οι παραστάσεις φιλοξενούνται σε διαφορετικούς χώρους της πόλης, δημιουργώντας έναν ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό.

Θα δοθούν δύο ιδιαίτερες παραστάσεις σύγχρονου χορού που διερευνούν τη σχέση του ανθρώπινου σώματος με την τεχνολογία, τη φύση και την ανθρώπινη ύπαρξη.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2026,  στις 20.30 το βράδυ, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Εισιτήρια : ενιαία τιμή  10 ευρώ

4ο Dancing Routes Komotini-

Πρόγραμμα Παραστάσεων:

Σάββατο 25/4/26

Do robots have emotions

ΑΤΜΑ

Στο πρώτο έργο «Έχουν τα ρομπότ συναισθήματα;»  ο χορογράφος Manolis Saridakis παρουσιάζει ένα έργο που καταπιάνεται με το επίκαιρο ζήτημα των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης. Με αφετηρία την προσωπική του εμπειρία, ο δημιουργός διερευνά την έννοια του ελέγχου, της αυτονομίας και της ελεύθερης έκφρασης.

«Η παράσταση που θα δείτε έχει σχέση με τα ρομπότ. Επέλεξα αυτό το θέμα, επειδή καμιά φορά νιώθω κι εγώ σαν ρομπότ», δηλώνει ο ίδιος.

Η παρουσίαση της παράστασης υποστηρίχθηκε από το Touring Program της Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται το έργο «ATMA», μια χορογραφία και performance των Danae Dionysios και Dionysios. Το έργο εξερευνά τη μεταμορφωτική δύναμη του ανθρώπινου σώματος, αναδεικνύοντας τόσο την ευθραυστότητα όσο και την αντοχή του.

Μέσα από τη χορογραφία, οι δύο καλλιτέχνες διερευνούν αντιθετικές έννοιες – το ζωώδες και το ανθρώπινο, το απολλώνιο και το διονυσιακό – όχι ως αντιπαράθεση, αλλά ως στοιχεία που συνυπάρχουν και συνθέτουν την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης.

Η χορογραφία έχει παρουσιαστεί διεθνώς και έχει αποσπάσει θετικές κριτικές, με την εφημερίδα ABC de Sevilla να σημειώνει:

«Το “ATMA” είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χορογραφία νέων δημιουργών… ένα έργο που αποδεικνύει ότι ο χορός συνεχίζει να επιβιώνει με ποιότητα».

Κυριακή 26/4/26 στις 12:00

Παιδική Παράσταση & Εργαστήριο

«Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα» + Spirit of the Forest

Μια μαγευτική ιστορία φιλίας ανάμεσα σε ένα κορίτσι και ένα μυστήριο πλάσμα, κατάλληλη για όλη την οικογένεια.

Συνδυάζεται με εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά και γονείς, όπου θα εξερευνήσουμε τους χαρακτήρες και τα εργαλεία της χορογραφίας.

Choreography – Performance : Danae & Dionysios

Music : Aaron Martin, Christos Sakellaridis

Costume & Mask Design : Martha Foka

Mask Construction : Martha Foka

Costume Construction : Folia Balletou

With the support of : The Greek Ministry of Culture, The J.F.Costopoulos Foundation

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων εδώ: https://www.dancingrouteskomotini.gr/application/

Κυριακή 26/4/26 στις 20:30 

Νέοι Δημιουργοί- Β. Ελλάδα

THE HOME OF MISERY

NOI

WRITTEN IN A LANGUAGE I DON’T REMEMBER

POST HUMAN

Το Dancing Routes Komotini ολοκληρώνει τις παραστάσεις του την Κυριακή 26 Απριλίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, επαγγελματίες και φίλους του χορού.

The Home of Misery

Μια ποιητική σκηνική προσέγγιση για την ευθραυστότητα της ανθρώπινης ψυχής.

Σύλληψη-Ερμηνεία: Παυλίνα Πλάτση

NOI

Ένα ντουέτο που διερευνά την επικοινωνία πέρα από τις λέξεις μέσα από τη γλώσσα του σώματος.

Σύλληψη- Ερμηνεία: Κάλια Μαυροφτή-Παναγιώτης Τασούλης

Written in a Language I Don’t Remember

Σόλο χορογραφία για τη σχέση σώματος, φωνής και τεχνητής νοημοσύνης.

Σύλληψη- Ερμηνεία: Όλγα Μάρκαρη

 Post Human

Η ομάδα Raw Movers με έδρα Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ένα σωματοκεντρικό έργο για την αποξένωση του ανθρώπου στη σύγχρονη τεχνολογική εποχή.

Διάρκεια 30’

Οδηγίες για τους θεατές 

  • Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ.Κονδύλη 30)
  • Ώρα έναρξης παραστάσεων 20:30 το βράδυ
  • Προσέλευση κοινού 20΄ πριν την ώρα έναρξης κάθε παράστασης
  • Η είσοδος στις παραστάσεις γίνεται ύστερα από την προμήθεια των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αξίας 10 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας : ticketservices.gr
  • Η πλατφόρμα θα κλείνει μισή ώρα (30΄) πριν την έναρξη της κάθε παράστασης.
  • Σε περίπτωση διαθεσιμότητας εισιτηρίων πριν την έναρξη της παράστασης, οι θεατές θα εξυπηρετούνται από το ταμείο του θεάτρου
  • Απαγορεύεται η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης
  • Πληροφορίες στο τηλ. 2531037770 εργάσιμες ημέρες και ώρες.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό