Οινόραμα 2023 – Όλα καλύτερα και περισσότερα από ποτέ άλλοτε

Οινόραμα 2023 – Όλα καλύτερα και περισσότερα από ποτέ άλλοτε

Τρεις δεκαετίες μετά το πρώτο Οινόραμα,το 1994 στο Ολυμπιακό Στάδιο, η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και η πιο σημαντική του είδους της στην Ελλάδα,έδωσε και φέτος το παρών, πιο μεγάλη και πιο δυνατή παρά ποτέ. Το Οινόραμα 2023 διεξήχθη 4-6 Μαρτίου στο ΖάππειοΜέγαρο και δέχθηκε περί τους10.000 επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του ευρύτερου οινικού χώρου,από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο φετινό Οινόραμαπαρουσιάστηκαν περισσότερα από 2.300 κρασιάαπό 370 οινοποιεία.Πρωταγωνιστές ήταν φυσικά τα ελληνικά οινοποιεία, κάθε μεγέθους και απ’ όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολύ μικρών ή και πρωτοεμφανιζόμενων που παρουσιάστηκαν σε ειδικό χώρο, τις «Οινικές Αποκαλύψεις».

Μεγάλος αριθμός κρασιών, πάνω από 300,αποτελούσαν «Νέες Κυκλοφορίες», πολλές από τις οποίες παρουσιάστηκαν προς δοκιμή σε κοινό χώρο,στην«Πλατεία Γευσιγνωσίας», ενώ το 1/3 των κρασιών του Οινοράματοςήταν της πιο πρόσφατης εσοδείας, 2022. Άλλος ειδικός χώρος της έκθεσης ήταν το «WineBarτων Οινικών Αποκαλύψεων», όπουοινολόγοι και οινοχόοι σέρβιραν δεκάδες κρασιάαπό σπάνιες γηγενείς ποικιλίες αμπέλουή ήπιαςοινολογικήςπαρέμβασης, που αποτελεί τάση στο χώρο του κρασιού.

Ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά της έκθεσης ο διεθνής αμπελώνας εκπροσωπήθηκε με περίπου 350 ετικέτες από153οινοποιεία,μέσω εισαγωγέων ή ωςαπευθείας εκθέτες. Ξεχώρισε η ομαδική συμμετοχή 10 οινοποιείων από την Κύπρο, που διάγει τη δική της οινική αναγέννηση, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τα κρασιά της από αυτόχθονες ποικιλίες αμπέλου όπως το ξυνιστέρι και το γιαννούδι.

Το Οινόραμα πλαισίωσαν 20 εταιρείες με αμπελοοινικόεξοπλισμό και εφόδια,καθώς και διάφοροι φορείς όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και ο

Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ),ο οποίος οργάνωσε και ημερίδα με σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες του κρασιού από το χώρο της επικοινωνίας, όπως ο JamieGoode, η SueHarris και ο OllySmith.

Χαιρετίζοντας την έκθεση, ο Δρ. Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του ΣΕΟ δήλωσε: «Το Οινόραμα είναι μια χρήσιμη συνάντηση με επαγγελματίες και καταναλωτές, με συναδέλφους και άλλους ανθρώπους του κρασιού που γίνεται σε ένα ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον, η δε φετινή διοργάνωση ήτανσαφώςαπό τις καλύτερες».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό