Όταν λύγισε ο Μπάτζιο…

Όταν λύγισε ο Μπάτζιο…

Ιστορίες Μουντιάλ: Είναι μερικές φορές που και οι καλύτεροι λυγίζουν, που οι Θεοί γίνονται θνητοί.. τελικά είτε η ζωή μπορεί να σε φέρει μπροστά από τις μεγαλύτερες σου αδυναμίες ακόμα και αν είσαι ο απόλυτος ηγέτης.

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο το 1994, ένιωσε στο πετσί του την απογοήτευση, όταν κλήθηκε να βαρέσει το καθοριστικό πέναλτι στην σχετική διαδικασία στον τελικό του Μουντιάλ απέναντι στην Βραζιλία. Ο Ιταλός αστέρας έστειλε την μπάλα άουτ και η Σελεσάο μπόρεσε να βάλει ακόμα ένα Μουντιάλ στο παλμαρέ της…

Η Στιγμή εκείνη έμεινε χαραγμένη στις ψυχές όλων των Ιταλών και των οπαδών της Σκουάντρα Ατζούρα, αφού είδαν τον ηγέτη τους να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της φάσης, ενώ παράλληλα είχε κουβαλήσει όλη την ομάδα στο τουρνουά.

Μουντιάλ νέα – Ολα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Μπάτζιο τραυματίστηκε κατά της διάρκειας της σεζόν το 1987. Εκείνος ο τραυματισμός θα του άλλαζε μία για πάντα την ζωή, διότι στην πορεία του ο ίδιος άφησε τον Χριστιανισμό και μεταστράφηκε στον Βουδισμό, με το παρατσούκλι “Μικρός Βούδας ” να βγαίνει άμεσως για τον ίδιο.

Ο Ιταλός αστέρας πριν το Μουντιάλ είχε επισκεφθεί τον Ιάπωνα δάσκαλο του, τον άνθρωπο που τον μύησε στον Βουδισμό. Μετά από διάλογο τους, ο Μπάτζιο του εκμυστηρεύτηκε το άγχος του και την αγωνία του για την πορεία της Ιταλίας στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο καθοδηγητής του, του απάντησε με μία φράση. ” Θα τα κερδίσεις ή θα τα χάσεις όλα στο τελευταίο δευτερόλεπτο .” Το συγκεκριμένο απόφθεγμα τελικά επαληθεύτηκε, αφού τελικά ο ίδιος τα έχασε όλα στο τέλος, με το χαμένο του πέναλτι, να περνάει στην ιστορία.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και Μundostories στο Mountial.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό