Ουκρανία: Χτυπήθηκε το κτίριο του ΟΑΣΕ όπου μεταφέρθηκε το Γενικό Προξενείο της Μαριούπολης

Ουκρανία: Χτυπήθηκε το κτίριο του ΟΑΣΕ όπου μεταφέρθηκε το Γενικό Προξενείο της Μαριούπολης

Το χτύπημα σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 13:00 από σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που μαίνονται στην πόλη παρά την κατάπαυση πυρός – Δεν υπάρχουν τραυματισμοί – Ο πρόξενος κ. Ανδρουλάκης βρισκόταν στο καταφύγιο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το χτύπημα προκλήθηκε από σφαίρες οι οποίες πέτυχαν το κτήριο κατά την διάρκεια οδομαχιών που μαίνονται στην πόλη. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr από κυβερνητικές πηγές, έγινε ανταλλαγή πυρών έξω από το κτίριο, πλέον τα πράγματα είναι ήσυχα και το προσωπικό του προξενείου, μαζί με τον πρόξενο, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές καταφύγιο.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης σημειώνεται πως είναι καλά στην υγεία του και επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπως ενημερώνει το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τη ΓΓ του ΟΑΣΕ στο οποίο στεγάζεται τις τελευταίες ημέρες το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και συζήτησαν τόσο για τη στέγαση των υπηρεσιών όσο και για τον συντονισμό για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την πόλη.

Δείτε το Tweet του ελληνικού ΥΠΕΞ:

Το χτύπημα έγινε μάλιστα την ώρα που στην πόλη είχε κηρυχθεί κατάπαυση πυρός προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να φύγουν οι άμαχοι της περιοχής. Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αλεξέι Αρεστόβιτς υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για να υπάρξει ανθρωπιστικός διάδρομος που να αφορά το Γκοστόμελ και την Μπούτσα που βρίσκονται πολύ κοντά στο Κίεβο και όλες τις προηγούμενες μέρες δέχτηκαν απανωτούς βομβαρδισμούς.

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό