Παγκόσμια διάκριση για μαθητές από την Ξάνθη στον τελικό του F1 in Schools

Παγκόσμια διάκριση για μαθητές από την Ξάνθη στον τελικό του F1 in Schools

Τη 12η θέση ανάμεσα σε 68 ομάδες παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση από πλευράς ελληνικών συμμετοχών, κατέκτησε η AEOLOS Racing Team, ομάδα συνεργασίας του Κολλεγίου Ανατόλια και του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, στους Παγκόσμιους Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools που διεξήχθησαν στη Σιγκαπούρη από τις 8 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Επιδεικνύοντας την ικανότητά της όχι μόνο στη μηχανική αλλά και στον ανταγωνιστικό επιχειρηματικό τομέα, η AEOLOS Racing Team εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Παγκόσμιος Τελικός F1 in Schools είναι από τους γνωστούς μαθητικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, προ(σ)καλώντας εφήβους να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να αγωνιστούν με αυτοκίνητα μινιατούρες της Formula 1, ξεπερνώντας τα όρια της καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός ξεχωρίζει λόγω της διπλής εστίασής του στη μηχανική αλλά και στις επιχειρηματικές πτυχές, καθώς οι ομάδες πρέπει να διαπρέψουν και στο μάρκετινγκ, τη δημιουργία ταυτότητας για την ομάδας (branding) και τη συγκέντρωση πόρων και δωρεών. Πιστή στο ελληνικό της όνομα, η ομάδα AEOLOS είχε αξιοσημείωτη επιτυχία, επιδεικνύοντας καινοτομίες τόσο στον τομέα της μηχανικής όσο και στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Πέρα από τη συμμετοχή της ομάδας στους Αγώνες, τα μέλη δημιούργησαν ανεκτίμητες συνδέσεις με πραγματικές ομάδες της Formula 1, κερδίζοντας αναγνώριση και υποστήριξη.

Η Ένωση Ελλήνων Σιγκαπούρης υποστήριξε έμπρακτα τις προσπάθειές τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους στον διαγωνισμό. Εκτός από την εξαιρετική τους επίδοση, η AEOLOS παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της προσηλωμένη στην αποστολή της να προωθήσει το STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) και τον διαγωνισμό F1 in Schools σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η καθοδήγηση και η έμπνευση των μελών της ομάδας έχουν πυροδοτήσει τις φιλοδοξίες πολλών μαθητών στην περιοχή. Τα μέλη της ομάδας AEOLOS είναι: οι μαθητές και μαθηήτριες: Φίλιππος Βρύζας, Χρύσα Καραβασίλη, Νάσος Παπασαραφιανός, Νικόλας Δημόκας, Αγάπη Κεχαγιά, Μαρία Καλπάκη, Νάγια Παπασαραφιανού, Μάξιμος Μπομπορίδης, Κωνσταντίνος Γεροθανάσης (Κολλέγιο Ανατόλια) και Οδυσσέας Καλαϊτσίδης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Βασιλεία Πάγγου, Στράτος Πεχλιβάνης, Μαρία Μπαλαφούτη, Ελισσαίος Γκίκα, Ζαχαρία Γκοβέση (2o ΓΕΛ Ξάνθης).

Επικεφαλής τους είναι οι σύμβουλοι καθηγητές Δρ Ηρώ Κολιάκου, Όλγα Ορφανίδου και Αλέξανδρος Δημαράς. «Είμαστε περήφανοι ως ομάδα για την διάκριση μας στην 12η θέση. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε αυξημένος ανταγωνισμός και ρεκόρ συμμετοχών, αποκομίσαμε πολλές γνώσεις και εμπειρίες, που θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια μας να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Ετοιμαζόμαστε να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας για την επόμενη χρονιά, έχουμε ήδη εντάξει νέα μέλη στην ομάδα μας και συνεχίζουμε για να προκριθούμε και στους επόμενους παγκόσμιους τελικούς της F1 in Schools» σημείωσε ο μαθητής Νάσος Παπασαραφιανός, υπεύθυνος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της AEOLOS. «Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι από τους πιο συναρπαστικούς διαγωνισμούς STEM στον κόσμος» ανέφερε η Δρ Ηρώ Κολιάκου συντονίστρια προγραμμάτων STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και μία από τις εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν την ομάδα.

«Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες δούλεψαν πολύ σκληρά για να φτάσουν στον Παγκόσμιο Τελικό της Σιγκαπούρης, όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ειδικούς από όλο τον κόσμο, τόσο από τον τομέα της Μηχανικής, όσο και από τους τομείς του Project Management και του Marketing. Συναντήθηκαν και συνομίλησαν με μηχανικούς, οδηγούς και εκπροσώπους όλων των ομάδων της F1 και παρακολούθησαν από κοντά το Grand Prix της Σιγκαπούρης».

Η AEOLOS ευχαριστεί τους υποστηρικτές της, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική στο ταξίδι τους: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΕΤΕΘ ΑΕ, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Ξάνθης, Μαζί για το Παιδί, ΔΕΗ, Deloitte, Deda & Architects, Alumil, PCA PAP GROUP, Karavasilis Plants (Καραβασίλης Φυτά), TEXNOMAT Α.Ε., Μάρμαρα Πούλιος Α.Ε., Kleemann, Agrology, Lamda Development, Φάρμα Βεζύρογλου, Θεοχαράκης Α.Ε., OTS, Hellenic Association of Singapore, SANI IKOS GROUP, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου & ΙΒDP Κολλεγίου Ανατόλια, Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια «ΣΑΑΚ», Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια «Εν Αθήναις», Σύλλογος Φίλων Κολλεγίου Ανατόλια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό