Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Αφιέρωμα στο Δημήτρη Χορν από το Δήμο Διδυμοτείχου

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Αφιέρωμα στο Δημήτρη Χορν από το Δήμο Διδυμοτείχου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου σας καλεί να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Δημήτρη Χορν.

“Η επιτυχία είναι εξίσου δύσκολη να τη χειριστείς, με την αποτυχία” Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός γεννήθηκε 9 Μαρτίου του 1921 και έφυγε 16 Ιανουαρίου του 1998, σε ηλικία 76 χρονών, αφήνοντάς μας παρακαταθήκη 10 ταινίες και πολλές θεατρικές ερμηνείες που μπορεί οι νεώτερες γενεές να μην τις ζήσαμε, παραμένουν όμως ανεξίτηλες στην ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου.

“Δε θέλω να μείνει τίποτα από μένα. Θέλω να με ξεχάσουν όλοι” είχε δηλώσει ο ίδιος…

Αλλά ποιός μπορεί να λησμονήσει τον ερμηνευτή του “Ηθοποιός σημαίνει Φως”… και να μη σιγομουρμουρίσει τη μελωδία από τις “θαλασσιές τις χάντρες..” , τραγούδια που σφράγισε δια παντός με την αριστοτεχνική του ερμηνεία.

(φωτο: Δημοτική Πινακοθήκη Διδυμοτείχου)

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ώρα 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Διδυμοτείχου θα θυμηθούμε τη ζωή και το έργο του αξέχαστου Δημήτρη Χορν, μιλώντας για τις ταινίες του και ακούγοντας αποσπάσματα από τις θεατρικές του ερμηνείες. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τιμήσουμε τόσο τον εμβληματικό ηθοποιό όσο και το Ελληνικό Θέατρο.
Μαζί μας στην παρουσίαση η Αναστασία Κωνσταντίνου, απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Αθηναϊκής Σκηνής Κάλβου – Καλαμπόκη και η Μαρία Μαυρομάτη συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Διδυμοτείχου.
Την έρευνα και προβολή του οπτικοακουστικού υλικού επιμελείται ο Χρήστος Μοκαΐτης.
Είσοδος Ελεύθερη

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, πολιτισμού & Εθελοντισμού Δήμου Διδυμοτείχου, της Λέσχης Ανάγνωσης και των πολιτιστικών συλλόγων “Το Κάστρο” και “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό