Πάλι λεφτά πέφτουν στην πόλη
Πάλι λεφτά πέφτουν στην πόλη
Από το προσωπικό του προφίλ στο facebook μας ενημέρωσε ο δήμαρχος πως «ένας μεγάλος κύκλος αναπλάσεων ξεκίνησε! Σύντομα η Κομοτηνή θα αποκτήσει ξανά την εμβληματική πολιτιστική ταυτότητα του ιστορικού κέντρου της!». Τώρα πως βγάζοντας κυβόλιθους ή και πλακάκια προηγούμενης ανάπλασης και βάζοντας νέα υλικά, θα αποκτήσει ξανά το …ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, λες και η πόλη είναι μεσαιωνική, ξανά την εμβληματική πολιτιστική του ταυτότητα, είναι ένα θέμα. Να τους κάναμε τους δρόμους πάλι χωματόδρομους, κάτι θα έλεγε. Κοιτάξτε, με αυτά τα προγράμματα, λεφτά έρχονται και αξιοποιούνται για τον λόγο που προβλέπεται. Για πόλεις της υπόλοιπης ΕΕ που έχουν ιστορία και πλακόστρωτους δρόμους 500 ετών, μια χαρά. Για αυτό άλλωστε και τα βγάζουν στην ΕΕ. Για μας, το να βγάζουμε την άσφαλτο και να βάζουμε κυβόλιθους, όπως στην Σοφούλη, δεν έχει καμμιά πολιτιστική ή πολιτισμική αξία. Όπως και όταν γεμίσαμε την πόλη με ποδηλατόδομους, απλά κάναμε καινούρια και πιο φαρδιά πεζοδρόμια. Και τότε, λεφτά ήρθαν στην πόλη, να μην τα πάρουμε… Δυστυχώς, ως Ελλάδα στην ΕΕ, απλά ακολουθούμε τι χρειάζονται οι άλλοι για να κάνουν καλύτερες τις δικές τους πόλεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση, πολεοδομικά και κατασκευαστικά, με τις δικές μας. Και πάντως, στο τέλος των αναπλάσεων, θα πρέπει να μετρήσουμε τις νέες θέσεις στάθμευσης και να τις συγκρίνουμε με τις ήδη υπάρχουσες. Αν είναι πολύ λιγότερες, χωρίς οι χαμένες να αναπληρωθούν με νέες σε πάρκινγκ, δεν πετύχαμε στον τομέα αυτό.
Πως θα παραμείνουμε πρωτεύουσα νεολαίας;
Είμαστε, η Κομοτηνή, για το 2024, η εθνική πρωτεύουσα νεολαίας. Και καλώς είμαστε, αφού έχουμε τόσους φοιτητές, ενώ χάσαμε κάπως σε στρατιώτες. Θα μπορούσε να είναι η Δράμα πρωτεύουσα νεολαίας, όχι βέβαια… Και εμείς που είμαστε, καλό θα είναι να το συζητήσουμε κάπως, για το πώς θα παραμείνουμε ουσιαστικά. Ο λόγος, με την καταπάτηση του Συντάγματος και την λειτουργία σε δυο χρόνια «ιδιωτικών ΑΕΙ» δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θυμάστε τους αγώνες για να μην λειτουργήσει Νομική στην Πάτρα; Σωστοί ή όχι εκείνοι οι αγώνες, αν λειτουργούσε μια επιπλέον Νομική, θα μας έλειπαν πολλοί φοιτητές. Πόσοι θα μας λείψουν αν γίνουν 1-2 ιδιωτικές, δήθεν Νομικές στην Αθήνα; Αν κάποιοι έχοντες σχέση και με τον Αθλητισμό, ιδρύσουν στην Αθήνα, κάτι σαν ΤΕΦΑΑ; Κάτι σαν σχολή Φιλολογίας; Και τι θα κάνει η Αλεξανδρούπολη αν έχει ανταγωνισμό από ιδιωτική Ιατρική στην Αθήνα; Το καλό σενάριο λέει πως δεν μας νοιάζει, καθώς απλά θα μπαίνουν περισσότεροι σε ομοειδείς σχολές. Το κακό, αφήστε… Αν γινόταν, Συντάγματος επιτρέποντος, ιδιωτικά ΑΕΙ όπως σε άλλες χώρες, δεν θα μας ένοιαζε. Όμως με τα πληθυσμιακά, πολιτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της χώρας, άγνωστες οι συνέπειες. Είναι ευκαιρία, τώρα που είμαστε πρωτεύουσα νεολαίας, να το συζητήσουμε, σε ένα συνέδριο, πως θα παραμείνουμε με νεολαία και στις επόμενες δεκαετίες, χωρίς προφανώς να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά της πόλης. Χωρίς η Κομοτηνή να αναπτύσσεται για τους φοιτητές, αλλά και με τους φοιτητές.
Με πτυχίο για επιλογή τιμολογίου
Στην ελληνική τηλεόραση παίζει μια διαφήμιση που δείχνει την αλήθεια, δηλαδή, ότι θέλει πτυχία και μεταπτυχιακά για να καταλάβεις και να διαλέξεις ανάμεσα στα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος. Να γιατί η κυβέρνηση καταπατώντας άρθρα του Συντάγματος κάνει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όλοι να πάρουμε ένα πτυχίο, να μπορούμε να επιλέξουμε τιμολόγιο ρεύματος. Έτσι αμόρφωτοι που είμαστε, πώς να κάνουμε την σωστή επιλογή. Είμαστε έξυπνος λαός, αλλά γιατί να μην γίνουμε εξυπνότερος, να πληρώνουμε το ρεύμα και τις υπόλοιπες χρεώσεις, πιο ακριβά από τους άλλους ευρωπαίους; Τώρα, πως αυτοί το καταφέρνουν χωρίς πτυχία, μυστήριο.
Ρίξε μια ζαριά καλή…
Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, μ’ ένα τραγούδι με …ελληνικό χρώμα, που έχει τον τίτλο «ZARI». Και να μην ακούει κακίες ο Ποπολάρος, ότι είναι ινδικό, ότι είναι συνονθύλευμα μουσικών ήχων, ότι «έκλεψε» το τα-τα-τα, ότι… Και μόνον από τον τίτλο, αποδεικνύεται η ελληνικότητα της συμμετοχής. Στα ζάρια όλη η χώρα, με τόσες στοιχηματικές, τόσες διαφημίσεις τζόγου, τόσα καζίνο, τόσο τζόγο σε τηλεοπτικά πρωινάδικα και δήθεν ενημερωτικές εκπομπές. Στα ζάρια η χώρα με την ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Στα ζάρια με το ποια πολυεθνική και ποιος κοτζαμπάσης θα κερδίσει τα περισσότερα. Στα ζάρια η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός. Καλύτερο τρολάρισμα δεν θα μπορούσε να γίνει και η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι το επιβραβεύουν, είτε από άγνοια, είτε από μειωμένη αντίληψη. Άλλωστε και στο παρελθόν, έγινε επιτυχία τραγούδι με ζάρι, Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή / Φέρε και καμιά εξάρες, φτάνουν πια ντόρτια και δυάρες / Φτάνουν πια τόσοι καημοί.. Από τότε το τραγούδαγε το ζάρι ο Μπιθικώτσης, αλλά το 1971 δεν την ξέραμε την Γιουροβίζιον.
Πώς να αρνηθείς τέτοιες προσφορές
Σιγά τα προσωπικά δεδομένα που έφτασαν στα χέρια της ευρωβουλευτού Μισέλ. Όλα τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν διαρρεύσει σε όλες τις εταιρείες και καθημερινά μας παίρνουν τηλέφωνο ή μας στέλνουν email, κάνοντας προσφορές για ρεύμα, κινητή τηλεφωνία, πλατφόρμες ταινιών και τελειωμό δεν έχει. Και μας κάνουν τέτοιες προσφορές που πώς να τις αρνηθείς… Ιδίως σου προσφέρουν γρήγορο ιντερνέτ και όταν δεχθείς, έχεις ιντερνέτ που …σέρνεται.
Τζόκερ ο αποκριάτικος Ποπολάρος
Όχι που δεν θα το τηρήσει το αποκριάτικο έθιμο της μάσκας ο Ποπολάρος. Δεν χρειάστηκε να ψάξει και πολύ, την μάσκα του Τζόκερ επέλεξε. Αλλά προσοχή, μην πάει το μυαλό σας σε περισπούδαστες αναλύσεις για την επιλογή της μάσκας και της συσχέτισης της με την ταινία, του τύπου «το «Joker» είναι μια arthouse σπουδή σε έναν χαρακτήρα που καθρεφτίζει τις πιο σκοτεινές πτυχές του συλλογικού ασυνείδητου, εξίσου συναρπαστικά όσο και ανησυχητικά». Απλά, ο Ποπολάρος άνθρωπος είναι και αυτός και κυνηγά το όνειρο, παίζοντας κάθε βδομάδα από μια στήλη στο Τζόκερ. Πριν καιρό, έπαιζε από δυο, αλλά του έκοψαν την δυνατότητα διπλασιάζοντας το κόστος. Αν μια βδομάδα δεν τον διαβάσετε, να ξέρετε πως την έπιασε την καλή στο Τζόκερ. Αλλά, που… και την άλλη βδομάδα και τις πολλές επόμενες, εδώ θα είναι…