ΠΑΜΘ: Παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης η Ζωή Κοσμίδου

ΠΑΜΘ: Παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης η Ζωή Κοσμίδου

Την παραίτηση της από της θέση της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜΘ, ανακοίνωσε σήμερα η Ζωή Κοσμίδου, μέσω ευχαριστήριας επιστολής που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η παραίτηση της κ. Κοσμίδου οφείλεται στη συνταξιοδότηση της, διαδικασία η οποία είναι όπως τονίζει σε εξέλιξη στον Δήμο Κομοτηνής, όπου ανήκει υπηρεσιακά εδώ και 36 χρόνια.

Στην επιστολή της αναφέρει:

«Ευχαριστήρια επιστολή μου, λόγω κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης και παραίτησής μου από τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα ως Εκτελεστικής Γραμματέως στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η ζωή μας είναι γεμάτη από στιγμές δυνατών συναισθημάτων, αποτελεί ωστόσο ευλογία, όταν αυτές είναι μέρος μιας σταθερής βάσης αξιών, που καθορίζουν την πορεία μας, πράγμα που μας δίνει δύναμη να προχωράμε. Μια τέτοια στιγμή είναι και αυτή σήμερα καθώς γνωστοποίησα στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από τα καθήκοντά μου ως Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜΘ λόγω συνταξιοδότησης, διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Κομοτηνής, όπου ανήκω υπηρεσιακά εδώ και 36 χρόνια και κατέθεσα την πρώτη αίτηση παραίτησής μου.

Με την αφορμή αυτή λοιπόν, θα ήθελα, πρώτα από όλα, να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, για την απόλυτη στήριξη που μου παρείχε όλα αυτά τα χρόνια στο απαιτητικό έργο που είχα να φέρω εις πέρας, τόσο ως Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής επί 15ετία και πλέον, όσο και τα τελευταία 7 χρόνια ως Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας στην ανώτατη αυτή διοικητική-μετακλητή θέση, μόνη γυναίκα τώρα ανάμεσα σε 13 συναδέλφους στη χώρα.

Ευχαριστώ επίσης τους αιρετούς, την ηγεσία της εκκλησίας, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τα στελέχη, τους εργαζομένους και τους εξωτερικούς συνεργάτες στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στο Δήμο, καθώς και τους λοιπούς εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και των μέσων ενημέρωσης με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων μου, όσο και στον επιστημονικό και κοινωνικό τομέα δραστηριοποίησής μου.

Την ευγνωμοσύνη μου οφείλω να καταθέσω στους εκλιπόντες, αιρετούς, Δημάρχους, για όσα με δίδαξαν, με ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο πατέρα μου και στον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, οι οποίοι υπήρξαν για μένα δάσκαλοι ζωής και εμπνευστές δράσης.

Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, γιατί με τίμησε με την επί σειρά πέντε ετών συνεργασία μας. Συνεργασία που βασίστηκε στην απόλυτη εμπιστοσύνη, κάτω από συχνά ιδιαίτερες συνθήκες, τόσο κατά την πρώτη περίοδο ανάδειξής του ως Περιφερειάρχη, όσο και κατά τα τελευταία δύο χρόνια, περίοδο που σημαδεύτηκε από παγκόσμιες, εθνικές και περιφερειακές προκλήσεις. Του εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο του.

Ολοκληρώνω αυτό το ταξίδι με ήσυχη τη συνείδησή μου, ότι υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον και τον τόπο μας με απόλυτο αίσθημα υψηλής ευθύνης, ξεπερνώντας στεγανά και στερεότυπα, συχνά υπερβάλλοντας εαυτόν.

Τώρα, με τις αποσκευές της εμπειρίας έργων και δράσεων γεμάτες, αλλά και πλούσια από την έκφραση θετικών συναισθημάτων εκ μέρους των συνοδοιπόρων μου, ξεκινώ ένα νέο κεφάλαιο ζωής, αφιερώνοντας με τη βοήθεια του Θεού ακόμη περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο στους δικούς μου ανθρώπους.

Πιστεύω ταυτόχρονα, με αισιοδοξία και με μια ασίγαστη θέληση για κοινωνική προσφορά, ότι θα έχω τη δύναμη και θα συνεχίσω να εργάζομαι με όποιο τρόπο μπορώ για την πρόοδο του τόπου μας και των συνανθρώπων μας.

Με προσήλωση στην φροντίδα της υγείας μας ως ύψιστου αγαθού και αυτής των οικείων μας, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, εύχομαι σε όλες και όλους καλή και δημιουργική χρονιά, με λαμπερό τον ήλιο στη ζωή μας, όπως σήμερα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό