Παπαθεοδώρου για Μαύρο Ρόδο: «Η Ελισάβετ έχει δύναμη και ψυχικό σθένος»

Παπαθεοδώρου για Μαύρο Ρόδο: «Η Ελισάβετ έχει δύναμη και ψυχικό σθένος»

Η πρωτοεμφανιζόμενη Φωτεινή Παπαθεοδώρου έχει μαγνητίσει τα βλέμματα των τηλεθεατών, τόσο με το υποκριτικό της ταλέντο, όσο και με την ομορφιά της.
Την ηθοποιό την απολαμβάνουμε μέσα από την νέα σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο, η οποία έχει καθηλώσει το κοινό. Η ιστορία της νεαρής δόκιμης μοναχής έχει συγκινήσει και όλοι αναμένουμε με αγωνία τις καταιγιστικές εξελίξεις.
Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου σε συνέντευξή της μίλησε για τον ρόλο της, ενώ αποκάλυψε και τις σκέψεις που την κυρίευσαν για την ηρωίδα της.

Ποιες λέξεις είναι ιδανικές για να περιγράφουμε τη δόκιμη μοναχή Ελισάβετ;

Δεν νομίζω πως υπάρχουν ιδανικές λέξεις για να περιγράφεις εξ ολοκλήρου οποιονδήποτε χαρακτήρα. Πολλά πράγματα, άλλωστε, δεν λέγονται με λέξεις, αλλά είναι ένας συνδυασμός του λόγου και του τρόπου που υποδύομαι την Ελισάβετ. Η ηρωίδα μου έχει περάσει από πολλές σκληρές δοκιμασίες στο παρελθόν. Έχει, όμως, μάθει μέσω της πίστης της να είναι υπομονετική, ήρεμη, συγκαταβατική και αξιόπιστη. Ταυτόχρονα, έχει πείσμα. Είναι σταθερή στα θέλω της και τα πιστεύω της. Τη φοβίζουν οι αλλαγές, αλλά έχει μέσα της δύναμη και ψυχικό σθένος.

Ανελέητη η σύγκρουση του «πρέπει» με το «θέλω»;

Στην ιστορία μας υπάρχει κατ’ αρχάς η εξωτερική σύγκρουση μεταξύ των δύο διαφορετικών κόσμων, του μοναστηριού και της νυχτερινής ζωής, που έρχονται σε επαφή όταν γνωρίζεται η Ελισάβετ με τον Πέτρο. Υπάρχουν, όμως, και οι εσωτερικές συγκρούσεις. Η Ελισάβετ έρχεται σε ένα μεγάλο δίλημμα. Από τη μία, είναι η αγάπη της για τον Θεό και την άλλη, τα πρωτόγνωρα συναισθήματά της για έναν άντρα, τον Πέτρο. Για μια ηθοποιό, μια τόσο δυνατή ψυχική σύγκρουση είναι πάντα συναρπαστική και ανυπομονώ να μάθουμε μαζί πώς θα την αντιμετωπίσει και η Ελισάβετ.

Πώς διαχειρίζεται αυτή τη δοκιμασία η Ελισάβετ, που δεν έχει χειροτονηθεί -συνεπώς έχει επιλογές- για να επιλέξει τον έρωτα από το μοναστήρι;

Η Ελισάβετ ταλαντεύεται ανάμεσα σε δυο πολύ δυνατά καλέσματα. Έρχεται σε εσωτερική σύγκρουση και θα ανακαλύψει κομμάτια της, που δεν ήξερε ότι υπάρχουν. Πιστεύω πως κανένας άνθρωπος δεν είναι απόλυτα ελεύθερος να κάνει επιλογές. Υπάρχουν σίγουρα σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν την Ελισάβετ να κάνει τις επιλογές που έχει ήδη κάνει. Θα τους μάθουμε στην πορεία και θα την κατανοήσουμε έπειτα ακόμη περισσότερο. Το πώς θα αντιμετωπίσει τον έρωτα που νιώθει για τον Πέτρο, δεν το γνωρίζω ούτε εγώ ακόμα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι μια απλή απόφαση.

Διαβάζοντας το σενάριο, ποιες σκέψεις σάς κυρίευσαν για την ηρωίδα σας;

Η αλήθεια είναι πως ήξερα πάρα πολύ λίγα για το μοναχισμό, πριν από το “Μαύρο ρόδο”. Είχα άγχος, γιατί κλήθηκα να μπω σ’ έναν κόσμο, αυτόν της θρησκείας, που δεν γνώριζα εκ των έσω. Μέχρι που επισκεφτήκαμε, μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου, το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο για κάποιες μέρες και ζήσαμε μαζί με τις μοναχές. Εκεί κατάλαβα το πιο σημαντικό πράγμα: πως όλοι μας είμαστε άνθρωποι, άνθρωποι που κάνουμε επιλογές, κάνουμε λάθη, έχουμε απόψεις και επιθυμίες και πιστεύω.

Και για την πρώτη σας τηλεοπτική εμφάνιση σε μια τόσο φιλόδοξη παραγωγή;

Νιώθω πολύ τυχερή που το “Μαύρο ρόδο” είναι η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά. Όλοι οι συντελεστές, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, είναι εξαιρετικοί. Το κλίμα στα γυρίσματα είναι πολύ φιλικό και υπάρχει καλή διάθεση. Από την πρώτη κιόλας μέρα, ένιωσα μέλος αυτής της ‘’οικογένειας’’. Ο σκηνοθέτης Κώστας Αναγνωστόπουλος καθοδηγεί μία πολύ δυνατή ομάδα. Επίσης, νιώθω ιδιαίτερη τιμή να συνεργάζομαι με τόσο σπουδαίους ηθοποιούς. Με συμβουλεύουν με πολλή αγάπη και είμαι ευγνώμων. Κάθε μέρα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να μαθαίνω ακόμα περισσότερα.

Πηγή: gossiptv.gr, Τηλεθεατής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό