Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Νέος πρόεδρος ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Νέος πρόεδρος ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Πριν από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel σε Θεσσαλία και Μαγνησία είχε δρομολογηθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι εδώ και καιρό ήταν «ξένο σώμα» για τον οργανισμό.

Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΔΥ καθώς είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που προέβλεπε αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παραίτηση του Θεοκλή Ζαούτη υποβλήθηκε λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να  γίνει σήμερα.

Όσον αφορά την Ειρήνη Αγαπηδάκη οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ και καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι το εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως στο εργαστήριο.

«Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή» κατέληγαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό