Πατήρ πάντων πόλεμος

Πατήρ πάντων πόλεμος

Πατήρ πάντων πόλεμος

Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να εξηγούμε πράγματα και καταστάσεις, αρκεί να ανατρέχουμε στους αρχαίους έλληνες όπως στον Ηράκλειτο και στη γνωστή ρήση του για τον πόλεμο. «Πόλεμος», με την γενικότερη έννοια, όχι μόνο με τα όπλα όπως αυτές τις μέρες στην Ουκρανία, πόλεμος στην οικονομία, στις ανθρώπινες σχέσεις, στην πολιτική…

Ο πόλεμος λοιπόν, με τα όπλα, είναι μια αρκετά συνήθης ανθρώπινη δραστηριότητα, τα άλλα περί παγκόσμιας ειρήνης είναι τα κλισέ των υποψηφίων καλλονών στα καλλιστεία. Και βέβαια, την καταδικάζουμε την εισβολή στην Ουκρανία, όπως καταδικάζουμε τον επιτιθέμενο, αν και όχι πάντα, όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία. Επίσης είναι βέβαιο, πως το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια. Και όσο δήθεν προοδεύουμε, κλείνουμε, όπως το έκανε η ΕΕ, μέσα ενημέρωσης γιατί τα λένε υπέρ των ρώσων και αφήνουμε τα άλλα που έχουν αλωθεί από κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες και πρεσβείες, να κάνουν την …καλή προπαγάνδα. Ακόμη καλύτερα, όταν η προπαγάνδα γίνεται από τους ανώτατους πολιτικούς και πολιτειακούς άρχοντες, οι οποίοι ξεχνούν πως και η εισβολή στην Κύπρο, καθώς και οι 72 μέρες βομβαρδισμού της Σερβίας, την Ευρώπη αφορούσαν. Όπως κανείς δεν δάκρυσε, τουναντίον πανηγύρια είχαμε, όταν ΕΕ, ΗΠΑ και ΜΚΟ επέβαλαν ουσιαστικά την στρατιωτική, με πρωτεργάτες εθνικιστές και νεοναζί, πτώση του Γιανούκοβιτς, νόμιμα εκλεγέντος προέδρου της Ουκρανίας. Κανείς δεν δάκρυσε όταν από το 2014-15, βομβαρδιζόταν η περιοχή του Ντονμπάς.

Την πρώτη φορά ο Πούτιν προειδοποίησε, με την εισβολή και κατοχή της Κριμαίας. Το σχέδιο όμως των …δημοκρατών συνεχίστηκε, να μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία… Ουσιαστικά, απίθανοι πολιτικοί και ολιγάρχες της Δύσης, έσπρωχναν τον Πούτιν να εισβάλει και οι Ουκρανοί πίστεψαν στα λόγια τους. Μέχρι που όλοι τους εγκατέλειψαν. Την ήθελαν την Ουκρανία για δούρειο ίππο, αλλά όχι να χάσουν και τα χουζούρια τους για σλάβους… Καθότι, για τους αγγλοσάξονες και τους πολιτισμένους Τεύτονες, οι σλάβοι είναι υπάνθρωποι.

Εκτός και αν είναι καθολικοί, όπως οι Κροάτες, οπότε και τον αρχιναζί Στέπινατς, άγιο τον έκανε το Βατικανό. Και οι Ουκρανοί; Είναι ορθόδοξοι και τους σκοτώνουν ορθόδοξες βόμβες; όχι ακριβώς… Οι ορθόδοξοι είτε υποφέρουν είτε παραπλανούνται, οι «ελληνόρυθμοι ορθόδοξοι», οι Ουνίτες, είναι αυτοί που κάνουν πλέον τα κουμάντα. Και αυτοί, στο Βατικανό υπάγονται. Ορκισμένοι εχθροί της Ορθοδοξίας και φυσικά των ρώσων.

Με μακρύ τους χέρι, τους νεοναζί, αυτούς που κατονομάζει ο Πούτιν και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει, να εξηγήσει γιατί το κάνει. Επαναλαμβάνουμε, εισβολέας ο Πούτιν, αλλά και τι άλλα περιθώρια είχε… Αυτά τα περί των μεταμφιεσμένων ορθοδόξων, της Ουνίας, τα βλέπει ο άθεος Ποπολάρος και δεν τα βλέπουν οι δικές μας θεούσες και όσοι σταυροκοπιούνται πρώτο τραπέζι πίστα; Αλλά και οι Ουκρανοί, τόσο πολύ πίστεψαν στα λόγια τα μεγάλα των προστατών τους;

Μέχρι και με τα σαχλοτράγουδα που έστελναν στην eurovizion, λοιδορούσαν τους ρώσους. Τέτοια πλάκα έσπαγαν, που μέχρι και έναν πλακατζή ηθοποιό εξέλεξαν για πρόεδρο. Πάντα όμως έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. «Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς, καὶ τοὺς μὲν θεοὺς ἔδειξε τοὺς δὲ ἀνθρώπους, τοὺς μὲν δούλους ἐποίησε τοὺς δὲ ἐλευθέρους»… Τα είπε ο Ηράκλειτος, αλλά ποιος του δίνει σήμερα σημασία, εδώ τον Τσαϊκόφσκι ακύρωσαν, που είχε και πατέρα Ουκρανικής εθνικότητας, στον έλληνα που ήταν και την Ιωνία, θα έδιναν βάση; Εντωμεταξύ, από ποιον θα αμυνθούν οι Γερμανοί με τα 500 δις ευρώ εξοπλιστικό πρόγραμμα;

Και αν εξαρτηθούμε από το φυσικό αέριο του δυνάστη Πούτιν, θα πέσουμε στο LNG των φιλάνθρωπων αμερικανών και των δημοκρατών από τα ΗΑΕ; Βρε μπας και για την οικονομική κυριαρχία σκοτώνονται στην Ουκρανία και οι θεατές, ως τεθλιμμένοι συγγενείς, συμπάσχουν με το σηματάκι της συμπάθειας στο πέτο; Να λοιπόν και πάλι ο κατά τον Ηράκλειτο «πόλεμος», ο οποίος συνοδεύει τον άνθρωπο σε όλη την ιστορική του διαδρομή.

Μας γράφει και τον γράφουμε

Πώς να λυθούν τα μακροχρόνια προβλήματα της περιοχής, όταν δεν μπορούμε να λύσουμε απλά πράγματα. Κοκκινίζουν και από ντροπή τα φανάρια στην είσοδο-έξοδο από και προς την Αλεξανδρούπολη, καθώς αυτά τουλάχιστον, δείχνουν συμπάθεια προς τους ταλαίπωρους οδηγούς και τα αυτοκίνητα που επίσης ταλαιπωρούνται με συνεχή φρεναρίσματα και αγκομαχητά. Είναι και που δεν μπαίνει και κάποιος τουρίστας στην πόλη, να ελπίζαμε στον διεθνή παράγοντα. Πάντως, αυτά τα φανάρια, μπορεί να «παίξουν» και προεκλογικά, καθώς τι να το κάνουμε να μας υποσχεθούν πολιτικοί πως θα μας φέρουν θάλασσα. Πιθανότερο είναι από το να ρυθμίσουν τα φανάρια.

Οι ιδιωτικοί στρατοί της βίας

Εσείς τώρα πιστεύετε πως λύθηκε το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα; Βγάζοντας λάδι τους κύριους υπεύθυνους, τους επικεφαλής των ομάδων, οι οποίοι τυχαίνει να είναι οι οικονομικοί ταγοί της χώρας, αυτοί που κατέχουν το σύνολο του Τύπου και των ΜΜΕ, αυτοί που εκλέγουν βουλευτές και διορίζουν υπουργούς… Το ελληνικό ποδόσφαιρό είναι από χρόνια νεκρό. Συνεχίζει να υπάρχει ως ζόμπι, για το στοίχημα και για να έχουν οι κοτζαμπάσηδες τους ιδιωτικούς στρατούς των οπαδών. Καλά να ελέγχεις το χρήμα την πολιτική και τα ΜΜΕ, αλλά πάντα μπορεί να είναι χρήσιμη μια διαδήλωση αγανακτισμένων οπαδών. Συνεδριάζουν οι πρόεδροι και έξω αλλά και μέσα στην αίθουσα, είναι δεκαπλάσιοι φουσκωτοί προστάτες τους. Αυτοί είναι θα που πατάξουν την βία;

Ο …δικός μας ο Μπορνόβας;

Και μια απορία την έχει ο Ποπολάρος. Αυτός ο πρέσβης μας στο Κίεβο, ο Βασίλης Μπορνόβας που την κοπάνησε ηρωικώς γιατί όπως είπε παιδιά είχαν στα χέρια καλάσνικοφ και μολότοφ, είναι ο ίδιος Μπορνόβας που επίσης ηρωικώς θύτευσε και στην περιοχή μας; Αν όντως είναι ο ίδιος, από τότε φαινόταν πως θα έδρεπε δάφνες στην διπλωματία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό