Πάτρα: Κύκλωμα φαρμακοποιών πίσω από τον γιατρό με τα ναρκωτικά-Συνταγογραφούσε σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών

Πάτρα: Κύκλωμα φαρμακοποιών πίσω από τον γιατρό με τα ναρκωτικά-Συνταγογραφούσε σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών

Κύκλωμα και φαρμακοποιών φαίνεται πως υπάρχει πίσω από τη δράση του γιατρού στην Πάτρα που συνταγογραφούσε ναρκωτικά σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών και πλέον παύεται από τα καθήκοντά του και καλείται να κλείσει το ιατρείο του.
Όπως επιβεβαιώνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η οποία μίλησε στον Max Fm 93,4 και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με την αστυνομία να ερευνά αν πίσω από το γιατρό υπάρχει διάσπαρτη ή ομαδοποιημένη εμπλοκή πατρινών φαρμακοποιών». Αυτό γιατί, όταν δεν πήγαιναν οι πολίτες που εν αγνοία τους φορτώνονταν στο ΑΜΚΑ του τις ναρκωτικές ουσίες να τις παραλάβουν από το φαρμακείο, προφανώς τις έπαιρνε ο γιατρός ή ο χρήστης, σε συνεννόηση με τον φαρμακοποιό, αφού απαιτείται υπογραφή του λήπτη ή ο ίδιος ο φαρμακοποιός. Κάποιος δηλαδή μετά τη στιγμιογράφηση παραλάμβανε από φαρμακεία τις ουσίες.

Beautiful pharmacist working in pharmacy with ipad thumb up


Μόλις προχθές, μετά από 2 και περισσότερο χρόνια, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποφάσισε να επιβάλει στον πατρινό γιατρό την ποινή της προσωρινής παύσης της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές ακόμα δεν έχουν εκδώσει απόφαση, ενώ ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει προχωρήσει εκτεταμένες διαδικασίες και δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα παρ’ ότι έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα στοιχεία της υπερσυνταγογράφησης, τις καταγγελίες των πολιτών και του Ιατρικού Συλλόγου.

Πηγή: dete.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό