Πέρασε σε ΦΕΚ η επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας του 4%-12% για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ

Πέρασε σε ΦΕΚ η επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας του 4%-12% για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ

Αν και το ζήτημα της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, είχε λυθεί τους προηγούμενους μήνες, εντούτοις η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση πέρασε σε ΦΕΚ μόλις στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Την ενημέρωση αυτή έδωσε στη δημοσιότητα το Επιμελητήριο Καβάλας, το οποίο με τη σειρά του ενημερώθηκε από τον βουλευτή κ. Καιρίδη ως συντονιστή οικονομικών – αναπτυξιακών θεμάτων, ενώ δηλώνεται και το ενδιαφέρον της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης κας Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη, όσο και τις παρεμβάσεις των προέδρων των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ.

Η νέα ΚΥΑ με αριθ. 14631 / ΦΕΚ 4442/27-9-2021, επιλύει πλέον τα προβλήματα των συμψηφισμών μελλοντικών ή τωρινών οφειλών των δικαιούχων με την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας 4% – 12%.

Στην επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής κ. Καιρίδης προς τους προέδρους των Επιμελητηρίου της ΑΜΘ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «παρά τις εργώδεις προσπάθειες, η σύνταξη της εν λόγω ΚΥΑ χρειάστηκε ένα τρίμηνο. Λόγω της συγκυρίας, αφενός οι υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας έχουν υπερ-φορτωθεί με την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία, αφετέρου οι γνωστές δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης, η ευθυνοφοβία κάποιων υπηρεσιακών, αλλά και το γεγονός ότι επιχειρείται, για πρώτη φορά, ο συμψηφισμός εκατέρωθεν απαιτήσεων, χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία της διοίκησης, οδήγησε στις γνωστές και απαράδεκτες καθυστερήσεις».

Σημειώνει ακόμα ο ίδιος, ότι ως μέλος της ελληνικής Βουλής παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΑΜΘ, το θέμα αυτό.

Επισημαίνει τέλος ότι, «και οι δικές σας παρεμβάσεις υπήρξαν χρήσιμες και βοήθησαν στην περαιτέρω κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την εκκαθάριση της εκκρεμότητας, την αποκατάσταση του πληγέντος κράτος δικαίου και μιας χρονίζουσας αδικίας, καθώς και την ενίσχυση μιας ευάλωτης περιφέρειας, η ανάπτυξη της οποίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα».

EnaNews

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό