Πλεύρης: Βρισκόμαστε σε φάση συνύπαρξης με τον ιό

Πλεύρης: Βρισκόμαστε σε φάση συνύπαρξης με τον ιό

Με «φόντο» το Πάσχα και τον κανονικό εορτασμό του μετά από δύο χρόνια στη χώρα μας, αλλά και την άρση όποιων περιορισμών παραμένουν, με εξαίρεση τη μάσκα, από την Πρωτομαγιά, το υπουργείο Υγείας παραθέτει συνέντευξη Τύπου με σκοπό να δοθεί αναλυτικά η επιδημιολογική εικόνα, να γίνουν συστάσεις για το Πάσχα που θα αποτελέσει το «κρας τεστ» για την απελευθερωμένη καλοκαιρινή περίοδο και να εξηγηθεί το σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και οι καθηγητές και μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης, δίνουν νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας αλλά και τα “κλειδιά” που θα μας οδηγήσουν σε ένα ασφαλές καλοκαίρι.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός. «Θα παρατηρούμε την πορεία της πανδημίας και ανάλογα θα προσαρμοζόμαστε» τόνισε με νόημα. Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όσον αφορά τους δείκτες θανάτων η χώρα μας έχει μειωμένους σε σχέση με πολλές χώρες της Ευρώπης.» συμπλήρωσε.

 

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να πήρε σκληρά μέτρα ωστόσο σκοπός και στόχος ήταν να μειωθούν οι απώλειες από την πανδημία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό