Ποια είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει»- Κόρη ηθοποιών

Ποια είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει»- Κόρη ηθοποιών

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη έχει παίξει με αξιόλογους ηθοποιούς στο θέατρο, έχει υποψηφιότητα για Καρφίτσα «Μελίνα Μερκούρη», έχει καταπιαστεί με την σκηνοθεσία, προετοιμάζει μαθητές για να μπουν σε δραματικές σχολές και τώρα ήρθε η στιγμή να πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική σειρά.

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη, η νεαρή ηθοποιός που την ερχόμενη σεζόν θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγει τις ανούσιες δημόσιες σχέσεις και επικεντρώνεται στη μεγάλη της αγάπη: την υποκριτική.

Το θέατρο το ξέρει πολύ καλά από όλες του τις πλευρές, καθώς είναι κόρη ηθοποιών, ενώ προσπάθησε κάποια στιγμή να παραστρατήσει σπουδάζοντας στο τμήμα Φυσικής στην Αγγλία. Τελικά, η ίδια συνειδητοποίησε πώς η πορεία της ήταν προδιαγεγραμμένη και το καλλιτεχνικό DNA είχε φωλιάσει για τα καλά μέσα της. Όσο και αν φλέρταρε με έναν άλλον κόσμο το θέατρο ήταν η μοίρα της…

Την συνάντησα για πρώτη φορά το 2015, όταν έλαβε τη πρώτη της υποψηφιότητα για Καρφίτσα «Μελίνα Μερκούρη» για την παράσταση «Τίρζα», αλλά πήρε δύο μήνες μέχρι να πειστεί να γίνει η συνέντευξη. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουμε την νέα πρωταγωνίστρια της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει», που θα προβληθεί την ερχόμενη σεζόν στη prime time του ALPHA, είναι μέσα από τα δικά της λόγια.

Ποια είναι η Ηλιάννα Μαυρομάτη

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη είναι κόρη δύο αξιόλογων ηθοποιών, του Βασίλη Μαυρομάτη και της Λίλας Καφαντάρη, η οποία δεν αντιστάθηκε στις Σειρήνες της υποκριτικής αν και η ίδια είχε κλίσει στις θετικές επιστήμες. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήταν πάντα μπλεγμένη με καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ πριν ακόμα ενηλικιωθεί παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής ως ακροάτρια, στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη έχει συνεργαστεί στο θέατρο με σπουδαίους ηθοποιούς, μεταξύ άλλων τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Γιώργο Κιμούλη, τον Σπύρο Μάϊνα, την Αλεξάνδρα Αϊδίνη και την Κόρα Καρβούνη, έχει σκηνοθετήσει τη δική της παράσταση, έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη στη παράσταση «Ολεάννα» και τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει μαθητές για να μπουν σε δραματικές σκηνές.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε αυτοτελή επεισόδια σε σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου και φέτος κεντρίζοντας την το σενάριο και ολόκληρη η παραγωγή θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σήριαλ του Alpha ταξιδεύοντας μας πίσω στην εποχή των 80s όπου μεσουρανούσαν τα μπουζούκια.

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη μέσα από τα δικά της λόγια

Σε εκείνη την συνέντευξη η ηθοποιός μου είχε μιλήσει για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο, την αγάπη της για τον κάμπινγκ και τους λόγους που την οδήγησαν να κάνει ψυχοθεραπεία.

 

Τι λέει για το θέατρο και την απόφαση της να γίνει ηθοποιός

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μπλεγμένη σε καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι γονείς μου, αν και δεν ήθελαν να ακολουθήσω το δικό τους επάγγελμα, είχαν φροντίσει να με στείλουν σε νηπιαγωγείο που είχε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Μεγαλώνοντας πέρασαν από το μυαλό μου κι άλλες σκέψεις, όπως να ασχοληθώ με τις θετικές επιστήμες. Όταν ήμουν στο λύκειο, γράφτηκα σε δραματική σχολή ως ακροάτρια, καθώς δεν είχα συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μου και η επιθυμία μου να ασχοληθώ με την υποκριτική έγινε πιο έντονη. Το πρωί πήγαινα σχολείο και το απόγευμα στη σχολή του Ιάσμου. Έβλεπα τα παιδιά να παίζουν ρόλους και ανυπομονούσα να ανέβω κι εγώ στη σκηνή. Έτσι συνειδητοποίησα πως αυτό είναι το επάγγελμα που επιθυμούσα να ακολουθήσω.

Πέρασα στη σχολή θεατρολογίας στην Πάτρα και ταυτόχρονα στο τμήμα Φυσικής στην Αγγλία, που ήταν η άλλη μου μεγάλη αγάπη. Μόλις γύρισα από το εξωτερικό, γράφτηκα αμέσως στη δραματική σχολή».

 

Για τις δυσκολίες του επαγγέλματος που έβλεπε από τους γονείς της

«Δεν πρόλαβα να το ζήσω πολύ απέξω, γιατί, ως παιδί, δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα. Όμως θυμάμαι έντονα την προσπάθειά τους να με αποτρέψουν από το συγκεκριμένο χώρο, περισσότερο για λόγους ψυχικής ισορροπίας. Βιώνοντας το από μέσα, παρατηρώ πως είναι πολύ δύσκολες οι ισορροπίες. Υπάρχει μεγάλος ναρκισσισμός, ματαιοδοξία και η επικοινωνία με τον «έξω» κόσμο είναι πιο δύσκολη. Νομίζω πως επικοινωνώ καλύτερα με ανθρώπους που δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το δικό μου και είμαι πιο ισορροπημένη».

 

Αν το επώνυμο της άνοιξε ή έκλεισε πόρτες

«Δεν έπαιξε ρόλο. Αν έπαιζε, θα ήταν αρνητικός, λόγω της καχυποψίας που θα υπήρχε απέναντί μου, γιατί θα αναρωτιούνταν για ποιο λόγο θέλω να ασχοληθώ με το χώρο. Από την άλλη, οι γονείς μου ποτέ δεν ήταν σε καλλιτεχνικές παρέες, ήταν αυτόνομοι και ανεξάρτητοι. Με το πέρασμα του χρόνου, κατάφερα να διαμορφώσω τα δικά μου προσωπικά κριτήρια».

 

Τα χρόνια που βιοποριζόταν μόνο από το θέατρο και οι μικρές απολαύσεις

«Αυτό είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Ζω με ελάχιστα χρήματα, γιατί δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια ούτε έχω άλλους πόρους βιοπορισμού. Όμως έχω αποφασίσει να μην κάνω εκπτώσεις στη δουλειά μου κι έχω αυστηρά κριτήρια. Μπορεί τη μία χρονιά να παίζω σε δύο παραστάσεις και την επόμενη να μην έχω δουλειά».

«Η πολυτέλεια που απολαμβάνω είναι πως θέλω το καλοκαίρι να κάνω ένα μήνα διακοπές. Ονειρεύομαι να φύγω από την Αθήνα, να στήσω τη σκηνή μου, να διαβάζω τα βιβλία μου και να χορεύω στα πανηγύρια της Ικαρίας. Αυτή την πολυτέλεια διασφαλίζω στον εαυτό μου. Γενικά δεν βγαίνω πολύ, μόνο για κάνα κρασάκι με την παρέα μου ή κάποιο σινεμά».

«Το 2014 έκανα πρώτη φορά μόνη μου ελεύθερο κάμπινγκ για ένα μήνα και μου άρεσε πολύ. Διένυα μια δύσκολη προσωπική περίοδο και μου έκανε καλό. Ήταν το καλύτερο καλοκαίρι που έχω περάσει.

Το κυριότερο μάθημα που πήρα ήταν να μην έχω την αίσθηση πως με κυνηγάει ο χρόνος. Δεν πρέπει να προτρέχω, αλλά να ζω τη στιγμή. Προσπαθώ να το τηρώ στην καθημερινότητά μου κι όποτε ζορίζομαι ή νιώθω άσχημα φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα των διακοπών μου και γειώνομαι. Επίσης, κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η επαφή με τη φύση, ενώ η πόλη έχει διαφορετικούς ρυθμούς και κλείνεσαι στον εαυτό σου».

Ποιος είναι ο πιο αυστηρός κριτής της και οι αυτοκαταστροφικές τάσεις

«Ο εαυτός μου! Είμαι πιο αυστηρή ακόμα και από τους γονείς μου, γιατί είμαι τελειομανής και θέλω να έχω τον έλεγχο. Είμαι πολύ αυστηρή και αυτοκαταστροφική πολλές φορές».

«Έχω κάνει πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία και με έχει βοηθήσει πολύ, δηλαδή έχει εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση με το πέρασμα του χρόνου. Παλιότερα ήταν σε χειρότερο σημείο».

«Το ένατσμα να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα και οι έντονες αυτοκαταστροφικές τάσεις στην εφηβεία μου. Η μόνη λύση ήταν να απευθυνθώ σε ειδικό. Η αλήθεια είναι πως όταν ήμουν μικρότερη, δυσκολευόμουν να δεχτώ βοήθεια, γιατί ήμουν πολύ αντιδραστική. Μόλις το συνειδητοποίησα, έγινα συνεργάσιμη. Έχω δει τεράστιες αλλαγές στο πώς βλέπω πια τα πράγματα. Στην εφηβεία μου τα βίωνα όλα δραματικά, ενώ τώρα βλέπω την ομορφιά που υπάρχει γύρω μου. Μεγαλώνοντας δεν είμαι στραμμένη στον εαυτό μου, μαθαίνω να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Όμως και οι σχέσεις είναι δύσκολες. Κάπου διάβασα πως η μισή Ελλάδα περιμένει μήνυμα και η άλλη μισή φοβάται να στείλει, κάτι που είναι πολύ εύστοχο».

 

Η γνώμη της για τις προσωπικές σχέσεις

«Σίγουρα, όμως, δεν είμαστε φτιαγμένοι για να μένουμε μόνοι μας. Πάντως, προτιμώ τη μοναξιά από μια κακή σχέση κι όσο μεγαλώνω βρίσκω τις ισορροπίες μου και περνάω καλά και μόνη μου στο σπίτι. Παλαιότερα είχα μείνει σε σχέσεις, επειδή φοβόμουν τη μοναξιά. Τελικά, όταν ξεπερνούσα αυτό το φόβο, ήμουν καλύτερα μόνη μου. Τώρα δεν μπαίνω εύκολα σε σχέσεις. Πάντως, έχω πολύ καλούς φίλους για αντίβαρο. Είμαι πολύ τυχερή με τις φιλίες μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχω φάει τα μούτρα μου».

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό