Ποια Είναι τα Κριτήρια Επιλογής Επαγγελματικών Στολών και Ενδυμάτων για τους Γιατρούς

Ποια Είναι τα Κριτήρια Επιλογής Επαγγελματικών Στολών και Ενδυμάτων για τους Γιατρούς

Οι στολές εργασίες προσαρμόζονται ανάλογα με τη φύση του κάθε επαγγέλματος. Έτσι, οι επαγγελματικές στολές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης εργασίας.

Αναλυτικότερα, τα ιατρικά ρούχα είναι εξαιρετικά απαραίτητα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των νοσηλευόμενων. Το προσωπικό έρχεται σ’ επαφή με κάθε ασθενή μέσα στο χώρο και γι’ αυτό δε θα πρέπει να φορά τα καθημερινά του ρούχα. Έτσι, μπορεί να αποφύγει τη διασπορά των μικροβίων που μπορεί να κουβαλά από τους εξωτερικούς χώρους.

Για να βρείτε τα ιδανικά ιατρικά ρούχα, θα πρέπει να έχετε κατά νου ορισμένα κριτήρια. Μόνο έτσι θα είστε σε θέση να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή που θα ταιριάζει στο προσωπικό σας. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τα κριτήρια για την επιλογή των επαγγελματικών ενδυμάτων για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

 

Κριτήριο 1 – Ανθεκτικότητα των Ιατρικών Στολών

Εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης των ιατρικών επαγγελμάτων, οι συγκεκριμένες στολές εργασίες πρέπει να πλένονται συχνά σε υψηλές θερμοκρασίες για την απολύμανσή τους. Γι’ αυτό κι ένα απ’ τα σημαντικότερα κριτήρια είναι η ανθεκτικότητα των υφασμάτων. Έτσι, το μέλη του προσωπικού θα μπορούν να πλένουν τις ιατρικές στολές τους χωρίς να φοβούνται πως θα τις καταστρέψουν.

Κριτήριο 2 – Άνεση

Ένα ακόμα βασικό κριτήριο για την επιλογή των ιατρικών στολών είναι η άνεση που παρέχουν στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Και τα δύο είναι επαγγέλματα που απαιτούν ώρες ορθοστασίας, καθώς και ευελιξία κινήσεων. Αυτός είναι κι ο λόγος που θα πρέπει να προτιμήσετε στολές με ελαστικότητα και σχισμές. Επιπλέον, θα πρέπει να συνοδεύονται από ανατομικά και μαλακά παπούτσια.

Κριτήριο 3 – Πρακτικότητα και Τσέπες

Ακόμα ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να κουβαλάει μαζί του διάφορα αντικείμενα. Για να διευκολύνετε την εργασία του, επιλέξτε στολές που διαθέτουν μεγάλες κι άνετες τσέπες.

Κριτήριο 4 – Χρώμα της Στολής

Το τελευταίο κριτήριο για την επιλογή σας είναι το χρώμα της ιατρικής στολής. Φυσικά, το λευκό είναι το πιο διαδεδομένο για αυτές τις στολές. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε και διάφορα άλλα χρώματα ή στολές με χρωματιστές λεπτομέρειες. Το χρώμα επιδρά στην ψυχολογία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών.

Οι ιατρικές στολές πρέπει να είναι πρακτικές, άνετες και λειτουργικές. Στη Stenso θα βρείτε ποιοτικές στολές που καλύπτουν τις ανάγκες του ιατρικού προσωπικού σας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό