Ποια πράγματα  δεν πρέπει να αποθηκεύουμε  στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Ποια πράγματα δεν πρέπει να αποθηκεύουμε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου +σας είναι ο πρώτος στόχος για τους επίδοξους κλέφτες και το πρώτο μέρος που ελέγχουν όταν σπάσουν τα τζάμια του αμαξιού.

Παρόλο που μπορεί να τα έχετε μαζί σας στο αυτοκίνητο, είναι σχεδόν απαγορευτικό να τα αποθηκεύετε πράγματα στο ντουλαπάκι που διαθέτει.

Το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας είναι ο πρώτος στόχος για τους επίδοξους κλέφτες και το πρώτο μέρος που ελέγχουν όταν σπάσουν τα τζάμια του αμαξιού.

Εάν θέλετε να προστατεύσετε το όχημά σας και κυρίως τα αντικείμενα που μεταφέρετε επάνω σας, δείτε ποια δεν πρέπει να αποθηκεύονται ποτέ εκεί:

1. Προσωπικά έγγραφα

Βγάλτε από το ντουλαπάκι οτιδήποτε αναφέρει προσωπικές σας πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση του σπιτιού σας. Είναι πολύ εύκολο να σας κλέψουν το ID σας.

2. Άδεια αυτοκινήτου

Εάν σας το κλέψουν, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία για να φτιάξουν ψεύτικες άδειες οπότε καλό είναι να είστε proactive στη συγκεκριμένη περίπτωση, κρατώντας στο πορτοφόλι σας φωτοαντίγραφο της άδειας σας ή μία φωτογραφία της στο κινητό σας.

3. Αποδείξεις

Οι αποδείξεις περιέχουν προσωπικά σας στοιχεία: το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, το email σας κ.α. γι’ αυτό καλύτερα να μην τις τοποθετείτε ποτέ εκεί.

4. Αντικείμενα αξίας

Πρέπει να γνωρίζετε πως σε περίπτωση κλοπής τους, η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας δεν καλύπτει τα προσωπικά είδη που μπορεί να αφαιρέθηκαν από αυτό.

5. Δίπλωμα οδήγησης

Το δίπλωμα περιέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες για όσους έχουν στοχοποιήσει το αμάξι σας. Καλύτερα κρατήστε το στο πορτοφόλι σας.

6. Πορτοφόλι

Δίνεται αυτόματα την πρόσβαση στους αριθμούς των λογαριασμών σας οπότε μπορούν να γίνουν εύκολα αγορές από τις κάρτες σας χωρίς καν να το γνωρίζετε.

7. Extra κλειδιά

Μπορεί να σας διευκολύνει πολύ η ιδέα αλλά εάν αφήνετε ένα δεύτερο σετ από κλειδιά στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας, τότε δίνετε την ευκαιρία σε ένα άγνωστο άτομο να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού σας, εισβάλλοντας στον προσωπικό σας χώρο και παραβιάζοντας ό,τι βρει μπροστά του.

Πηγή: dnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό