Πόλεμος Ισραήλ -Χαμάς: “Μια ανάσα” από τη συμφωνία  για απελευθέρωση 50 ομήρων και τριήμερη κατάπαυση του πυρός

Πόλεμος Ισραήλ -Χαμάς: “Μια ανάσα” από τη συμφωνία για απελευθέρωση 50 ομήρων και τριήμερη κατάπαυση του πυρός

“Μια ανάσα” από συμφωνία για απελευθέρωση 50 Ισραηλινών και αλλοδαπών αμάχων ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας φέρονται να βρίσκονται Χαμάς και Ισραήλ, με τη μεσολάβηση του Κατάρ υπό τον συντονισμό των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, με μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός να περιλαμβάνεται σε αυτήν.

Η υπό συζήτηση συμφωνία θα οδηγήσει επίσης σε απελευθέρωση από την πλευρά του Ισραήλ ενός αριθμού Παλαιστίνιων γυναικών και ανηλίκων από τις ισραηλινές φυλακές και θα αυξήσει την ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας που επιτρέπεται να εισέλθει στη Γάζα, ανέφερε η πηγή του Reuters.

Μια τέτοια συμφωνία θα σήμαινε τη μεγαλύτερη σε αριθμό απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς από τότε που η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση πέρασε τα σύνορα της Γάζας και επιτέθηκε στο έδαφος του Ισραήλ, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους και συλλαμβάνοντας ομήρους, τους οποίους μετέφερε στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η Χαμάς έχει συμφωνήσει στις γενικές γραμμές αυτής της συμφωνίας, ωστόσο το Ισραήλ δεν έχει ακόμη δώσει το πράσινο φως και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες, συνέχισε η πηγή.

Δεν είναι γνωστό πόσες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά θα απελευθερώσει το Ισραήλ από τις φυλακές του στο πλαίσιο της υπό συζήτηση συμφωνίας, εφ’ όσον αυτή οριστικοποιηθεί.

Πηγή: capital.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό