Πολύ τουρκολαγνεία βρε παιδιά…

Πολύ τουρκολαγνεία βρε παιδιά…

Πολύ τουρκολαγνεία βρε παιδιά…

Το πακετάκι φυστίκια Αιγίνης που πριν 3 μήνες είχε 23 λίρες, τώρα έχει 63… έτσι, για να ξέρουμε πόσο ακριβή είναι η ζωή στην Τουρκία, λες και εκεί ζούμε, όπως βέβαια προβάλουν τα θέματα τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας. Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί που ακούμε και βλέπουμε περισσότερο, είναι ο Ερντογάν, ο Ακάρ και ο Τσαβούσουγλου. Δεν φτάνει που τα λένε οι δήθεν δημοσιογράφοι, πρέπει να ακούμε κιόλας τους τούρκους πολιτικούς. Σε περιοδικό τηλεόρασης, πρωτοσέλιδο είναι τρία ελληνικά και τρία τούρκικα σήριαλ. Ο Ατζούν εμφανίζεται από τα κανάλια ως ο μέγιστος των τηλεσκουπιδιών παραγωγός. Ακόμη, τα κανάλια μας πληροφορούν τι φοράει η Εμινέ και πόσο κοστίζουν τα ρούχα και οι τσάντες τους, πόσο κλέβει η οικογένεια Ερντογάν και οι ολιγάρχες στην Τουρκία, ενώ σε μας η οικογένεια Μητσοτάκη είναι υπεράνω κάθε κριτικής, οι δε ντόπιοι κοτζαμπάσηδες, φιλάνθρωποι εκατομμυριούχοι. Κοιτάξτε, η χώρα πάντα ανήκε στην Ανατολία και δεν το έκρυψε. Αυτό θέλουμε να είμαστε, αυτό είμαστε, αυτό θα είμαστε. Οι όσες φωνές αντιτίθενται, καταπνίγονται, φιμώνονται, λοιδορούνται, μέχρι και στον εισαγγελέα μπορεί να τις στείλουν. Στην Ελλάδα, δεν ζούμε απλά μια πολιτική ορθότητα, αλλά μια τουρκολαγνεία, διαμορφώσαμε δεκαετίες τώρα μια διπλωματία εξημέρωσης, δήθεν, του κράτους πειρατή απέναντι μας, ζει και βασιλεύει η πολιτική, «ε, δεν θα κάνουμε και πόλεμο», προφανώς ώσπου να κάνουμε παραχωρήσεις χωρίς πόλεμο. Άλλωστε, δική μας είναι η χώρα; Άλλος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Φταίει η Μέρκελ ή τα σημερινά pet των ΗΠΑ;

Εντωμεταξύ, κάπου κάπου, ακούγονται και φωνές κατά της πολιτικής της Μέρκελ, κατηγορώντας της ότι μας έδεσε στο ενεργειακό άρμα της Ρωσίας. Η Μέρκελ έκανε το καλύτερο για την χώρα της και έφερε ανάπτυξη συνολικά στην Ευρωζώνη. Επιπλέον και εδώ στην Ελλάδα, πανηγυρικά φέραμε το ρωσικό φυσικό αέριο, το βάλαμε στα σπίτια και στα εργοστάσια, παράγουμε με αυτό ηλεκτρική ενέργεια. Και προφανώς, κανείς δεν γνωρίζει πως θα χειριζόταν η Μέρκελ την σημερινή κρίση. Γνωρίζουμε όμως πως την διαχειρίζονται οι τωρινοί ηγέτες της ΕΕ. Συμμάχησαν με τους Ουκρανούς ναζί, άφησαν της αγορά ενέργειας να τινάξει τις τιμές στα ύψη, πήραν μέτρα κατά της Ρωσίας, τα οποία είχαν αποτέλεσμα να καταστρέψουν την οικονομία των χωρών τους, εκτός από τους ολιγάρχες που κερδίζουν τρελά λεφτά, να προετοιμάζουν τους λαούς να πεινάσουν και να ξεπαγώσουν, ενώ στην Ρωσία τα καλοριφέρ θα καίνε 24 ώρες την ημέρα. Και όλα αυτά, «για να υπερασπιστούμε την δημοκρατία», δηλαδή τους Ουκρανούς ναζί, μια χώρα πλυντήριο όπλων και χρημάτων, με επικεφαλής έναν παρανοϊκό, λάτρη της κόκας κωμικό. Προφανώς, είναι οι σημερινοί «ηγέτες» της ΕΕ που έχουν αποτύχει οικτρά, συρόμενοι πίσω από τις ΗΠΑ και τους αγγλοσάξονες.

 

Αλλιώς τα έλεγαν για τον Τραμπ

Αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών που υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 30% σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται το φετινό καλοκαίρι στον Έβρο. Εμ, εμείς το ξέρουμε και το βλέπουμε καθημερινά, στην Αθήνα πουλάνε άλλο παραμύθι και κυρίως την επέκταση του φράχτη στα 80 χιλιόμετρα. Ας τον επεκτείνουν και καθ΄ ύψος, να φτάσει τα 100 μέτρα, να μπούμε στο Γκίνες ως η χώρα με τον πιο ψηλό φράχτη. Εντωμεταξύ, θυμάστε πως χαρακτήριζαν οι εγχώριοι «δημοκράτες» τον Τραμπ που ήθελε επέκταση του φράχτη στα σύνορα ΗΠΑ με Μεξικό; Φοβικό, έως φασίστα τον έλεγαν τα πολιτικά σαΐνια και οι «έγκυροι» δημοσιογράφοι. Οι ίδιοι που τώρα πατρονάρουν την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Βέβαια, καμμιά κίνηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος της διακίνησης λαθρομεταναστών, ούτε λόγος για έλεγχο των ΜΚΟ που θησαυρίζουν πουλώντας αλληλεγγύη στους λαθρομετανάστες.

Την γλύτωσε η Αλίκη

Από τις αγαπημένες ταινίες του Ποπολάρου η «Αλίκη στο ναυτικό» και από τις αρεστές σκηνές εκεί που λέει στην Αλίκη ο μικρός Βασιλάκης Καΐλας, «ήρθαμε», τον ρωτά αυτή, «ποιοι είστε εσείς», για να απαντήσει ο μικρός, «οι γάιδαροι»… Τώρα, μετά από όσα έγιναν με τον γάιδαρο στη Ζίτσα, άντε να γυριστεί παρόμοια σκηνή στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση. Μέχρι και το νόημα της παροιμίας «φταίει ο γάιδαρος, χτυπάμε το σαμάρι», πρέπει να αλλάξει και να το εκλαμβάνουμε ως δεδομένο. Ότι δηλαδή, και να φταίει ο γάιδαρος, δεν τον χτυπάμε, το σαμάρι βαράμε. Για δε το συγκεκριμένο περιστατικό, σωστές οι αντιδράσεις, αλλά ως συνήθως περάσαμε στην άλλη πλευρά. Δεκάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου για τον γάιδαρο, δυο-τρία λεπτά για το ρεύμα που μας καίει, έρχονται ακόμη λογαριασμοί με ρήτρα αναπροσαρμογής, στο ντούκου η αισχροκέρδεια των διυλιστηρίων με τα καύσιμα. Πάντως, προς το παρών η Αλίκη, την γλύτωσε. Βλέπετε, έφυγε νωρίς. Εντωμεταξύ, τα σκυλιά που τα ντύνουν με πουλοβεράκια, τα ρωτήσαμε αν τους αρέσει;

Δε κηρύσσουμε τοπικά μια τριήμερη αργία

Αν είναι να την κάνουμε πάνδημη την υποδοχή της εικόνας «Άξιον εστί», δε κηρύσσουμε τοπικά μια τριήμερη αργία να το ευχαριστούμε κιόλας; Ναι είναι σημαντικό γεγονός για τους χριστιανούς, αλλά πάλι ξεφεύγουμε… Η έλευση της εικόνας θα είναι μια εσωτερική, θρησκευτική ικανοποίηση-ανάταση, αλλά τα προβλήματα που μας έχουν πνίξει εδώ θα είναι και δεν θα τα λύσει ένα θρησκευτικό γεγονός. «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», ήταν η προτροπή του Θεανθρώπου και «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Είναι αλήθεια βέβαια, πως όσο χειροτερεύουν τα πράγματα, στην θρησκεία στρέφονται οι άνθρωποι, αλλά, να, τα καθημερινά θαύματα, μόνο στην ελληνική τηλεόραση γίνονται. Το σχόλιο το γράφει ο Ποπολάρος με πολύ αγάπη για τους συνανθρώπους του συντοπίτες και με μια ευχή, με ή χωρίς την βοήθεια της εικόνας, να βάλουμε πιο πολύ αγάπη στην καρδιά μας και περισσότερο μυαλό στο κεφάλι μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό