Πριν χτυπήσει το Κουδούνι: Αφύπνιση & Ενημέρωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λίγο πριν την επιστροφή στα θρανία

Πριν χτυπήσει το Κουδούνι: Αφύπνιση & Ενημέρωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λίγο πριν την επιστροφή στα θρανία

Το κουδούνι θα ακουστεί, κι η χρονιά θα αρχίσει!

Αλλά πως;

Οι ετοιμασίες μαθητών αλλά και γονιών, πολλές. Ρούχα, σχολικά, συμβουλές, υπολογισμοί και σκέψεις. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκεται πια μια ανάσα μακριά μας, και η αλήθεια είναι πως μικρούς και μεγάλους τους κατακλύζει το άγχος.

Για κάποια παιδιά όμως, το άγχος αυτό δεν είναι δημιουργικό, αλλά αγωνία για την έναρξη της σχολικής καθημερινότητας και για ό,τι αυτή φέρνει μαζί της.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για ακόμη μια χρονιά, διοργανώνει την εκστρατεία αφύπνισης κι ενημέρωσης «Πριν χτυπήσει το κουδούνι», με σκοπό την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είτε προκύπτουν εντός, είτε απορρέουν από το σχολικό περιβάλλον, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Μέσα από άρθρα της επιστημονικής ομάδας του οργανισμού, εντοπίζονται τα προβλήματα, προσεγγίζονται οι δυσκολίες και προτείνονται λύσεις καλύπτοντας θέματα μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφοράς αλλά και εκφοβισμού στο σχολείο.

Θεματικές ενότητες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2007 λειτουργεί το Τμήμα Πρόληψης κι Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για σοβαρά θέματα που αφορούν τα παιδιά. Ο Οργανισμός, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες. Οι παρεμβάσεις γίνονται από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια πανελλαδικά. Ψυχολόγοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται καθημερινά σε σχολεία πανελλαδικά, υλοποιώντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης.

Το Α’ εξάμηνο του 2022, πανελλαδικά,  πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε 17.650 παιδιά και σε 8.049 γονείς και κηδεμόνες στο πλαίσιο διαδραστικών παρεμβάσεων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει επίσης, την προεδρία και τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), ενός δικτύου που απαριθμεί 23 οργανισμούς από 14 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ μέσα από την μαθητική εθελοντική δράση του οργανισμού Yousmile προωθεί τις εθελοντικές πρωτοβουλίες μαθητών εθελοντών σε δράσεις κινητοποίησης κι ευαισθητοποίησης για θέματα που τους αφορούν και τους προβληματίζουν.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» ώστε να συζητήσετε με έναν ψυχολόγο όλα αυτά που μπορεί να σας απασχολούν σε σχέση με το παιδί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό