Procter & Gamble, Τηλεπωλήσεις, OPTIMA, Cosmote κ.α: Αναζητείται στοιχειώδης ευαισθησία

Procter & Gamble, Τηλεπωλήσεις, OPTIMA, Cosmote κ.α: Αναζητείται στοιχειώδης ευαισθησία

Για λόγους στοιχειώδους ευαισθησίας απέναντι στην απίστευτη, καθημερινή επιθετικότητα των ισλαμιστών της Τουρκίας και στην άμεση ανάγκη απαξίωσης της συστηματικής προπαγάνδας “ήπιας ισχύος” που κάνουν μέσω των επιδοτούμενων τουρκικών τηλεοπτικών σειρών εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα έπρεπε να είχαν διακοπεί πλέον όλα τα διαφημιστικά μηνύματα στην μοναδική τουρκοσειρά που απέμεινε να προβάλλεται ακόμη στην ελληνική τηλεόραση από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΤΑΡ. Και όμως παρακολουθούμε διάφορες εταιρίες να συνεχίζουν να καταβάλλουν τον (διαφημιστικό) «οβολό» τους προκειμένου να στηριχτεί η μετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας μέσα από την πανελλαδική εμβέλεια του ΣΤΑΡ.

Τον Οκτώβριο, η τουρκική επιθετικότητα κυριολεκτικά οργίασε με σωρεία αυθαίρετων και μονόπλευρων ενεργειών, με μπόλικη δόση fakenewsκαι μεπροσβλητικές επιθέσεις (Η Ελλάδα είναι… κομπλεξική κατά τον Μ. Τσαβούσογλου, 4/10/2021), η ελληνική στρατιωτική άσκηση Παρμενίων που πραγματοποιείται εδώ και 25 χρόνια είναι κατά το τουρκικό υπουργείο άμυνας «παράνομη και προκλητική», 3/10/2021. Επί πλέον, εκδίδονται συνεχώς άχρηστες NAFTEXσε Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατηγορείται ότι… κλαψουρίζει (Μ.Τσαβούσογλου 28/10/2021)και πολλά, πολλά άλλα, την ώρα που η μαριονέτα-Τατάρ που εγκαταστάθηκε στην κατεχόμενη Κύπρο μας λέει πως «Είμαστε σε κατάσταση ενσωμάτωσης με την μεγάλη και ισχυρή Τουρκική Δημοκρατία!».

Μπροστά σε αυτό το κρεσέντο τουρκικής επιθετικότητας θα περίμενε κανείς από μικρές και μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα, να απέχουν συστηματικά από την πληρωμή διαφημιστικών μηνυμάτων στην μοναδική τουρκοσειρά της ελληνικής τηλεόρασης… από την τσέπη των πελατών τους!

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς πως η παμπάλαια, μοναδική τουρκοσειρά της ελληνικής τηλεόρασης (ΣΤΑΡ/Ελίφ) βρίσκεται πλέον μονίμως στον πάτο της τηλεθέασης, απορεί με την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας όσων στηρίζουν ακόμα την μετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα.

Τον Οκτώβριο του 2020 μεταδόθηκαν 686 διαφημιστικά μηνύματα στην τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ, δηλαδήαπό 30 έως 43 διαφημίσεις μέσα σε κάθε εκπομπή (υποτίθεται) μιας ώρας.

Τον Οκτώβριο του 2021 μεταδόθηκαν 346διαφημιστικά μηνύματα – μειωμένα κατά 49% περίπου. Παρ΄όλα αυτά, η τουρκική προπαγάνδα και το τουρκικό τζάμπα πράμα παρέχει ακόμα  σημαντική, καθημερινή «αποζημίωση» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ.

 

Οι TOP-10διαφημιζόμενοι στηντουρκοσειρά του ΣΤΑΡ τον μήνα Οκτώβριο 2021, ήταν οι εξής:

ΣΤΑΡ – ΟΙ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ– ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Α/Α ΕΤΑΙΡΙΕΣ Διαφ/σεις
1 Procter & Gamble Ελλάς 91
2 Diamant (Δίλεπτες Τηλεπωλήσεις) 84
3 ΟΠΤΙΜΑ 26
4 COSMOTE/ΓΕΡΜΑΝΟΣ 16
5 GlaxoS.K.καιChristmas Theatre 11
6 ΠΛΑΙΣΙΟ και e-food 10
7 O K 8
8 KORRES, 7 ΜΕΡΕΣΤVκαι My Market 7
9 ENERGY 6
10 Mollers και TV Mania 5

Πηγή: Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκικών Σειρών ΙΗΑ – Στην καταμέτρηση δεν υπολογίζονται διαφημίσεις με κοινωνικό μήνυμα

 

Όλες ανεξαιρέτως οι εταιρίες, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που τροφοδότησαν με διαφημιστικό χρήμα την μοναδική τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας τον μήνα Οκτώβριο2021βρίσκονται εδώ.

TοΙnternational Hellenic Association (μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware) απευθύνει και πάλιέκκληση στις διάφορες εταιρίες που τροφοδοτούν με διαφημιστικά μηνύματα την τουρκική προπαγάνδα στην ελληνική τηλεόραση απόχρήματα των πελατών τους, να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησίασταματώντας κάθε διαφημιστική παρουσίαστην τουρκοσειρά, με ρητές οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ή στα mediashopsμε τα οποία συνεργάζονται.

Πολλοί καταναλωτές των διαφημιζομένων προϊόντων, είναι λογικό να ζητούν από τις διάφορες εταιρίες στοιχειώδη ευαισθησία προκειμένου να μην διαθέτουνδιαφημιστική υποστήριξη της τουρκικής προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα. Είναι αντεθνικό και πολύ λυπηρότο ότι υπάρχουν καναλάρχεςοι οποίοιγια το χρήμαδεν διστάζουν να μεταδίδουν τουρκικό τζάμπα πράμα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, ακόμα και σε ημέρες εθνικής εορτής των Ελλήνων…

Εμείς στο ΙΗΑ θα συνεχίσουμενα μην παρακολουθούμεκανένα πρόγραμματουτηλεοπτικού σταθμούΣΤΑΡμέχρι να σταματήσει την καθημερινή μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας.

Θα συνεχίσουμε να μην αγοράζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πληρώνουν από την δική μας τσέπη διαφημιστικό χρήμα στιςτουρκοσειρές.

Η μετάδοση τουρκικής γλώσσας και ύπουλης τουρκικής προπαγάνδας για τον «γενναίο Τούρκο στρατιώτη» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, θα σταματήσει οριστικά όταν ολοένα και περισσότεροι τηλεθεατές /  καταναλωτές αρχίσουν να ευαισθητοποιούνται με πράξεις (αποχή από την αγορά διαφημιζόμενων προϊόντων και επιλογή άλλου καναλιού)απέναντι στην μεθοδική, πολιτιστική «τουρκοποίηση»μας!

Σημειώσεις: (1) Εάν επιθυμείτε να διαμαρτυρηθείτε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ για την μετάδοση χιλίων «επεισοδίων» τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού (pr@star.gr)   (2)  Όλες οι εταιρίες, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που διαφημίζονται σε τουρκοσειρά, συμπεριλαμβάνονται κάθε μήνα σε ειδικές καταστάσεις που αναρτώνται στο Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών του ΙΗΑ. (3) Στην καταμέτρηση των διαφημίσεων δεν συμπεριλαμβάνονται όσες διαφημίσεις περιέχουν κοινωνικά μηνύματα (Εμβολιαζόμαστε, Χαμόγελο του παιδιού, Καθαρές θάλασσες, Αδέσποτα, MissingAlertκ.ο.κ.) (4) Η επόμενη ανακοίνωση μηνός Νοεμβρίου, θα εκδοθεί την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021.

Επιτροπή «Τουρκοσειρών» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020/21

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
ihahellas@gmail.com

Πηγή

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό