Πρώτος σύλλογος της Θράκης (και) για το 2021 ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, 2ος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης! Η επίσημη αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ

Πρώτος σύλλογος της Θράκης (και) για το 2021 ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, 2ος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης! Η επίσημη αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ

Μια εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση της ανεπίσημης λίστας με την αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ για τα σωματεία της δύναμής του για το 2021, έγινε γνωστη και η επίσημη αξιολόγηση που έχει αρκετές διαφοροποιήσεις. Η αξιολoγηση βασίζεται στις επιδόσεις των αθλητών σε επίσημες διοργανώσεις και στην συμμετοχή τους σε εθνικές ομάδες, ενώ προϋπόθεση για κάθε σωματείο είναι να έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνωριση από την ΓΓΑ.

Κορυφαίο σωματείο στίωου της Θράκης για το 2021 αναδεικνύεται ο ΠΑΣ πρωταθλητών Κομοτηνής, που καταλαμβάνει την 65η θέση στην πανελλαδική κατάταξη, κάνοντας άλμα από την 83η πρόπερσι και την 106η το 2018. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν υπήρξε κατάταξη αφού δεν έγιναν κατά βάση αγωνες λόγω της πανδημίας.

Στην δεύτερη θέση από πλευράς Θράκης έρχεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που σημειώνει επίσης πανελλαδική άνοδο και καταλαμβάνει την 70η θέση στην χώρα με βάση την αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ. Τρίτος θρακιώτικος σύλλογος είναι ο Ρήσσος Κομοτηνής (126ος πανελλαδικά), τέταρτος ο Πολυνίκης Ορεστιάδας (138ος) και την πεντάδα συμπληρώνει ο Πρωτέας Αλεξανδρούπολης (150ος), ο οποίος ήταν πρώτος θρακιώτικος στην ανεπίσημη κατάταξη της περασμένης εβδομάδας.

Ακολουθούν κατά σειρα Διομηδης Ξάνθης, Ολυμπιάδα Κομοτηνής, Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης ενώ δεν έχουν βαθμολογηθεί ο Δρομέας Θράκης και ο Λεύκιππος Ξάνθης και ανέστειλε την λειτουργια του το τμήμα στίβου του ΑΟ Ορεστιάδας. Σε επίπεδο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, η κορυφή ανήκει σε ΓΣ Σέρρες ’93 και ΟΦΚΑ Σερρες, ακολουθεί ο ΟΚΑ Καβάλας και ο ΣΚΑ Δράμας και στην 5η θέση είναι ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Αναλυτικά η κατάταξη στο σύνολο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜ-Θ:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό