ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΡΟΑΝΘΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΡΟΑΝΘΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΡΟΑΝΘΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ έκανε απόψε από την Βουλή όπου βρίσκεται την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι πέρασε η τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον ΕΛΓΑ που αφορά την ένταξη στις αποζημιώσεις των κερασιών που επλήγησαν το 2021 σε προανθικό στάδιο.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος των αποζημιώσεων και για τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης.

Μένει να διευκρινιστεί τι θα συμβεί με τους ροδοπαραγωγούς και τους ελαιοπαραγωγούς για τους οποίους αρχικά στην απάντησή του ο κ. Γεωργαντάς είχε υπαινιχθεί ότι οι περιπτώσεις τους επρόκειτο να πάρουν τον δρόμο της υπαγωγής τους στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΚΟΕ).

Ένα ακόμα έργο των πολιτικών μου πρωτοβουλιών μέσα στην Βουλή, μία ακόμα δικαίωση των προσπαθειών μας για τους αγρότες της Ροδόπης μας».

Να σημειωθεί ότι με επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή από τις 11 Μαΐου 2022, ο βουλευτής Ροδόπης είχε λάβει την δέσμευση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά ότι θα προέβαινε στην συγκεκριμένη τροπολογία.

Όπως γράφαμε τότε, «την δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τα κεράσια της Ροδόπης που επλήγησαν από παγετό την άνοιξη του 2021 σε προανθικό στάδιο, εξασφάλισε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργαντάς απαντώντας στις έντονες επικρίσεις του βουλευτή Ροδόπης για την ετήσια καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων από παγετό σε κεράσια, ελιές και ρόδια στο νομό Ροδόπης, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ζημία δεν περιλαμβάνεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ εντούτοις θα πληρωθεί «γιατί πράγματι είδε ο ΕΛΓΑ με τις υπηρεσίες του την πολύ μεγάλη ζημιά και το πολύ μικρό διάστημα που υπήρχε για να υπάρξει ο ανθός, οπότε το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η πληρωμή για τα κεράσια και για κάποια άλλα δέντρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σε κάποια άλλα είναι στη διαδικασία του ΚΟΕ, των κρατικών ενισχύσεων, γιατί δεν ήτανε την ίδια ημέρα και την ίδια περίοδο όλες οι ζημιές. Εκεί ακολουθείται αυτό που προβλέπεται για τις λεγόμενες κρατικές οικονομικές ενισχύσεις».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό