“Καλάθι του Πάσχα” -Άδωνις Γεωργιάδης: Ξεκινά από τις 4 Απριλίου

“Καλάθι του Πάσχα” -Άδωνις Γεωργιάδης: Ξεκινά από τις 4 Απριλίου

Το “Καλάθι του Πάσχα” ξεκινά στις 4 Απριλίου και αναμένεται να περιλαμβάνει τρόφιμα όπως αρνί και τσουρέκι. Όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στη σχετική συνέντευξη Τύπου.

Στις 4 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο και το “Καλάθι του Πάσχα” και θα περιλαμβάνει τρόφιμα που συναντάμε στο πασχαλινό τραπέζι, όπως αρνί, τσουρέκι και άλλα.

“Η εφαρμογή του καλαθιού του Νοικοκυριού που πλέον μπήκε στην 21η πρώτη εβδομάδα υπήρξε επιτυχής και συνέβαλε, μαζί με άλλα μέτρα όπως το market pass, στη μείωση του πληθωρισμού”, όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

“Το μέτρο αυτό ενισχύεται ανά περιόδους με επιπλέον “καλάθια”, ανέφερε, όπως και το επερχόμενο “Καλάθι του Νονού”, που κάνει την εμφάνισή του την Τετάρτη 29 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου και αφορά προϊόντα που σχετίζονται με τα δώρα του Πάσχα (παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες κτλ).

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως “πρόκειται για ένα επιτυχημένο μέτρο που είχε ουσιαστικά αποτελέσματα και τα οποία δεν θα ήταν εφικτά με την μείωση του ΦΠΑ”, καθώς όπως υπογράμμισε “η μείωση του ΦΠΑ που παραμένει το ζητούμενο για την αντιπολίτευση δεν φέρνει μείωση του πληθωρισμού”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκε μελέτη του ΕΚΠΑ και του πανεπιστημίου Philips της Κύπρου σύμφωνα με την οποία η μείωση της μέσης εβδομαδιαίας τιμής του καλαθιού ήταν 12,75%. Η μελέτη αφορά την περίοδο από 2 Νοεμβρίου 2022 έως 15 Φεβρουαρίου 2023. Επίσης σύμφωνα με τη μελέτη, η μέγιστη μείωση της αξίας του καλαθιού μεταξύ των 12 εταιριών που εφάρμοσαν το μέτρο ήταν 22,18%. Σε 11 εταιρίες η μείωση ήταν 7% και μόνο σε μια η μείωση ήταν 3,34%.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε ανεξάρτητα και την παρουσίασαν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Ηρειώτης και ο πρόεδρος του Philips University, Φίλιππος Κωνσταντίνου.

Πηγή: news247

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό