«Ρόζα, η γαλάζια Κυρία» στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ

«Ρόζα, η γαλάζια Κυρία» στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με το Residui Teatro σας παρουσιάζουν μία παράσταση για όλη την οικογένεια «Ρόζα, η γαλάζια Κυρία», το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:30 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Η Ρόζα είναι ένα κορίτσι που της αρέσει το μπλε, το ποδόσφαιρο, να φοράει παντελόνια γιατί είναι άνετα και να ανακατεύεται με εργαλεία. Της αρέσει να παίζει με όλα τα παιχνίδια. Αλλά είναι λίγο μπερδεμένη γιατί σε όλη της τη ζωή οι άλλοι της έλεγαν ότι υπάρχουν παιχνίδια “μπλε” που είναι για αγόρια και υπάρχουν άλλα παιχνίδια “ροζ” που είναι για εκείνη. Γι’ αυτό, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι, για να δει αν σε όλο τον κόσμο τα παιχνίδια των κοριτσιών και των αγοριών έχουν αυτά τα χρώματα και εκεί βρίσκει πολλές εκπλήξεις που θέλει να μας αφηγηθεί!

 

 

Ένα παραμύθι που συνδυάζει το θέατρο σκιών, τον χορό και το τραγούδι για να μιλήσει για τα στερεότυπα της κοινωνίας για τα φύλα και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη δημιουργικότητά μας, τις αποφάσεις μας και το μέλλον μας. Μέρος της ιστορίας είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από το βιβλίο «Το αγόρι που δεν ήθελε να είναι μπλε, το κορίτσι που δεν ήθελε να είναι ροζ» της Patricia Fitti.

Σκηνοθεσία: Gregorio Amicuzi

Με την: Ειρήνη Σφυρή

Κείμενο: Ειρήνη Σφυρή (κομμάτι του κειμένου είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από το βιβλίο «Το

αγόρι που δεν ήθελε να είναι μπλε, το κορίτσι που δεν ήθελε να είναι ροζ» της Patricia Fitti)

Σχεδιασμός φωτισμού: Gregorio Amicuzi με την υποστήριξη του Santiago Claramonte

Τεχνικός: Santiago Claramonte και Denis Lavie

Σκηνογραφία: Lorena Canaletti με την υποστήριξη των Luciana Plenge και Audrey Sánchez Elliott

Παραγωγή: Residui Teatro

Ευχαριστούμε την: Elisa Ferro

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό