«Σασμός»: Έρωτες, βεντέτες και εκκεντρικοί χαρακτήρες – Σήμερα η πρεμιέρα

«Σασμός»: Έρωτες, βεντέτες και εκκεντρικοί χαρακτήρες – Σήμερα η πρεμιέρα

Η υπερπαραγωγή του ALPHA κρύβει πολλούς άσους στο μανίκι της με σκοπό να καθηλώσει το κοινό από τις 6 Σεπτεμβρίου στις 21.00 και να το ταξιδέψει με μία ιστορία που τα έχει όλα: συγκρούσεις, πάθος, εκδίκηση και άρωμα Κρήτης!

Δύο οικογένειες σε σύγκρουση. Ενας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα ξυπνά σαν εφιάλτης. Η μνήμη των νεκρών ζητά εκδίκηση. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Και κάπου εκεί δύο νέοι, δοκιμάζοντας την αγάπη, έρχονται αντιμέτωποι με τα συναισθήματά τους. Θα μπορούσε ο έρωτας να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο «Σασμό»; Την απάντηση θα δώσει η νέα ερωτική δραματική σειρά του ALPHA, η οποία έρχεται… Βασισμένη στο επιτυχημένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, σε σενάριο Β. Χ. Σπηλιόπουλου, σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου και παραγωγή J.K. Productions S.A. – Καραγιάννης, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπει στις αγαπημένες επιλογές του κοινού.

Οι χαρακτήρες, ζυμωμένοι μέσα στο άγριο αυθεντικό τοπίο της Κρήτης, εκρηκτικοί, σιωπηλοί, σφαιρικοί, ολοκληρωμένοι, απρόβλεπτοι κάποιες φορές, κινούν τον ιμάντα της ιστορίας με κριτήριο την τιμή και το χρέος. Στο περιβάλλον της Κρήτης, η αξιοπρέπεια είναι πάνω ακόμα και από την ίδια τη ζωή, οι αρχές και οι αξίες είναι φανερές ακόμα και όταν υπάρχουν αδικία και αυτοκαταστροφή. Πάνω από το «εγώ» μπαίνουν αυτονόητα το «εμείς», οι δεσμοί αίματος, η φιλία, η οικογένεια. Κι αν κάποιος το ξεχάσει, υπάρχουν οι αυστηρές μαυροφορεμένες μανάδες, που υπενθυμίζουν το χρέος του καθενός και του οπλίζουν το χέρι. Εδώ ακόμα και οι πιο «κακοί» της ιστορίας έχουν έναν κώδικα ηθικής.

Ο βασικός μύθος

Η σκληρή ιστορία ενός σύγχρονου απαγορευμένου έρωτα, στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου. Ενός έρωτα που δεν έπρεπε να συμβεί, γιατί οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε μια σκληρή, πολύχρονη σύγκρουση.

Ο αναπάντεχος έρωτας μεταξύ του Αστέρη Σταματάκη (Ορφέας Αυγουστίδης) και της Αργυρώς Βρουλάκη (Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη) είναι ένας έρωτας παθιασμένος, που θα έρθει να ταράξει τις οικογενειακές ισορροπίες, να αμφισβητήσει την αιματηρή αναμέτρηση και να ξεσηκώσει αντιδράσεις. Η βασική ιστορία εμπλουτίζεται με φόνους με αμφισβητούμενα κίνητρα.

Η ιστορία αρχίζει σήμερα, για να ανοίξει και πάλι τον κύκλο της βεντέτας μεταξύ δύο οικογενειών, των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων, από εκεί όπου είχε σταματήσει είκοσι χρόνια πριν. Η επιστροφή της Αργυρώς, της μικρής κόρης του Μάρκου Βρουλάκη, που δέχτηκε τη σφαίρα από τον Βασίλη Σταματάκη, και ο έρωτάς της με τον γιο του φονιά, τον Αστέρη Σταματάκη, θα ξυπνήσουν τους εφιάλτες του παρελθόντος και τα πάθη, θα αναστατώσουν το χωριό και θα ξαναγράψουν την Ιστορία…

Οι βασικοί χαρακτήρες

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ (Μαρία Τζομπανάκη)

Η κεφαλή του σπιτιού. Δεσποτική γυναίκα, αυταρχική και ταυτόχρονα θρησκευόμενη, που θέλει να τα ελέγχει όλα και να λύνει τα προβλήματα της οικογένειας αποφασιστικά. Για τους γιους της, Μαθιό και Αστέρη, είναι μάνα και πατέρας. Σκληρή, με καρδιά από πέτρα, εξαντλεί την αγάπη της στον πρωτότοκο γιο της, τον Μαθιό, βάζοντας διακριτικά στο περιθώριο τον Αστέρη.

ΜΑΘΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (Δημήτρης Λάλος)

Κτηνοτρόφος και αγρότης με οικονομική άνεση, λόγω της οικογενειακής περιουσίας σε ζώα, χωράφια και ελιές. Είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Αστέρη και έχει παθολογική εξάρτηση από τη μάνα του, Καλλιόπη, η οποία είναι η μόνη που τον διαβάζει σαν ανοιχτό βιβλίο… Απρόσιτος, τύπος που δεν μπορείς να τον ψυχολογήσεις εύκολα. Εργατικός, τρωτός ψυχικά, φαίνεται ψύχραιμος, αλλά είναι εύθικτος, λόγω της καλυμμένης ευαισθησίας του.

ΑΣΤΕΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (Ορφέας Αυγουστίδης)

Ξεκίνησε ως κτηνοτρόφος, αλλά σήμερα έχει δικό του μαγαζί κατασκευών αλουμινίου. Δευτερότοκος γιος της Καλλιόπης και μικρότερος αδελφός του Μαθιού. Μεγαλώνει στη σκιά του αδελφού του, λόγω της παθολογικής αγάπης που έχει η μάνα του στον πρωτότοκο γιο της, αλλά είναι πολύ αγαπημένος με τον αδελφό του, αν και είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Γοητευτικός, σύγχρονος, γλεντζές και χωρίς να δίνει σημασία στον θεσμό της βεντέτας.

ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (Τάσος Νούσιας)

Πατέρας του Νικηφόρου και άντρας της Βασιλικής. Κτηνοτρόφος, εργατικός, σκληρός άντρας, πεισματάρης, που τα τελευταία χρόνια τον χτύπησε η κρίση. Ανθρωπος με αδύναμη προσωπικότητα, που δημιουργεί χρέη, εξωσυζυγικές σχέσεις και φέρεται απότομα στη γυναίκα του. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι κακός πατέρας και συχνά μετανιώνει για το κακό του φέρσιμο στη Βασιλική. Τον τελευταίο καιρό έχει ερωτικό δεσμό με την Ασπα, ξαδέρφη αλλά και κολλητή φίλη της Αργυρώς Βρουλάκη.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ-ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ (Μαριλίτα Λαμπροπούλου)

Σύζυγος του Στεφανή, μητέρα του Νικηφόρου. Γυναίκα κομψή, ευπροσήγορη, νοικοκυρά, καλή μάνα, πιστή, αν και όχι ευτυχισμένη σύζυγος. Ανέχεται έναν επιπόλαιο, άπιστο σύζυγο, που πολλές φορές τής φέρεται απότομα και την πληγώνει… Μοναδική παρηγοριά στην γκρίζα ζωή της είναι το παιδί της, ο Νικηφόρος, 18 ετών, στον οποίο αφοσιώνεται απολύτως και ολοκληρωτικά.

ΜΑΡΙΝΑ ΒΡΟΥΛΑΚΗ (Μαρία Πρωτόπαππα)

Γυναίκα ιδιαίτερα ευαίσθητη, παράλληλα όμως και δυνατή. Μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της, Πέτρο και Αργυρώ, τιμώντας πάντα τον νεκρό από τη βεντέτα άντρα της, Μάρκο. Μετά τον θάνατο του άντρα της, αγαπήθηκε βαθιά και ειλικρινά με τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, τον αστυνόμο. Η αίσθηση καθήκοντος όμως και μια φυσική συστολή την εμποδίζουν εδώ και χρόνια να προχωρήσει μαζί του, παρότι είναι σαφής η αμοιβαία έλξη.

ΑΡΓΥΡΩ ΒΡΟΥΛΑΚΗ (Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη)

Ομορφη κοπέλα, γεμάτη ενέργεια, με μελαγχολικό βλέμμα, αλλά και δυνατό χαρακτήρα. Τον πατέρα της, Μάρκο, δεν έχει προλάβει να τον γνωρίσει καλά, αφού δολοφονήθηκε όταν εκείνη ήταν πολύ μικρή. Τραυματισμένη από αυτό το γεγονός, χάνει τη μιλιά της και φεύγει για παραπάνω από 20 χρόνια σε συγγενείς στην Αυστραλία. Οταν ύστερα από μια τόσο μεγάλη απουσία αποφασίζει να επιστρέψει για να δει τους δικούς της, σ’ ένα πολύβουο διεθνές αεροδρόμιο συναντά τον Αστέρη και ο μεταξύ τους έρωτας είναι κεραυνοβόλος όσο και μοιραίος. Εχει αδυναμία στον μικρότερό της αδελφό, Πέτρο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (Θανάσης Πατριαρχέας)

Ο Αγγελος είναι ο καινούργιος αγροτικός γιατρός του χωριού. Γρήγορα αποκτά την εμπιστοσύνη όλου του χωριού, καθώς είναι προσηνής, καλοσυνάτος και ευσυνείδητος γιατρός. Η άφιξη του Αγγελου όμως θα έρθει να ταράξει τα μέχρι στιγμής λιμνάζοντα ύδατα, καθώς το άγνωστο παρελθόν είναι βαρύ σαν ιστορία! Ο Αγγελος αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι, καλά κρυμμένα μυστικά, πάθη και σκελετοί βγαίνουν από το σεντούκι και αναστατώνουν τις ζωές όλων. Ο έρωτας όμως θα του κλείσει πονηρά το μάτι και θα προσπαθήσει να τον αποπλανήσει όταν γνωρίσει τη Στέλλα, την οποία και ερωτεύεται κεραυνοβόλα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ (Δημήτρης Ημελλος)

Ο αστυνομικός διευθυντής που θα αναλάβει να λύσει το μυστήριο των πρώτων φόνων της ιστορίας. Εντιμος, οξυδερκής, καθαρός, απολαμβάνει την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας. Εχει μείνει ανύπαντρος, αφού ο έρωτάς του για τη Μαρίνα Βρουλάκη μένει για πάντα ανεκπλήρωτος. Τσαμπουκάς και αυστηρός όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, ήπιος και συναινετικός όταν πρέπει.

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΩΤΑΚΗ (Ευγενία Σαμαρά)

Ανερχόμενη δικηγόρος, γοητευτική και με ισχυρή προσωπικότητα, είναι γόνος αστικής οικογένειας των Χανίων. Οι γονείς της στην αρχή είναι αντίθετοι στη σχέση της με τον Αστέρη, ιδιαιτέρως η μητέρα της, Σοφία. Η επιμονή της, η αγάπη της για τον Αστέρη και η σταθερή της απόφαση να είναι μαζί του θα τους κάνουν να συμβιβαστούν και να αποδεχθούν τη σχέση και τον αρραβώνα τους.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ (Δανάη Παππά)

Έχει κληρονομήσει τον κακότροπο χαρακτήρα της από την πατέρα της, Παντελή, σε αντίθεση με την ταπεινή και σεμνή μητέρα της, Αννα. Όμορφη, σέξι, αλλά και αδίστακτη. Ο έρωτας που είχε για τον Πέτρο Βρουλάκη θα μετατραπεί σε εμμονή και θανατηφόρο μίσος.

*Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό