Σασμός: Τέλος ο Μαθιός- Τότε θα πέσει νεκρός!

Σασμός: Τέλος ο Μαθιός- Τότε θα πέσει νεκρός!

Ο Μανούσος Μουντάκης στη σειρά του ALPHA, Σασμός, το είπε και το εννοούσε σε ένα από τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς. «Δεν θα πειράξω κανέναν Σταματάκη εκτός κι αν αποδειχτεί πως έφταιγαν για τον θάνατο του Λάζαρου», είχε τονίσει σθεναρά και το γεγονός ότι ο εισαγγελέας προφυλάκισε τη Βασιλική ως κύρια ύποπτη, τον έκανε να πάρει με γοργούς ρυθμούς τις αποφάσεις του. Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τον αδελφό του Γιάννο και τον Μηνά ετοίμασαν μια σειρά από επιθέσεις στην οικογένεια των Σταματάκηδων, οι οποίες όμως όπως βλέπουμε δεν βρίσκουν τον στόχο τους. Ο Μανούσος και η παρέα του όμως, παρόλο που μοιραία μπαίνουν στο στόχαστρο του εισαγγελέα Κρήτης, Χρήστου Γιακωβάκη, δεν ησυχάζουν ποτέ. Αντίθετα, ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους που θα βυθίσει σε πένθος ολόκληρη την Ανω Ποριά.

Ο Μηνάς συλλαμβάνεται για τη συμμετοχή του στον εμπρησμό του αλουμινάδικου και ο Μανούσος με τον Γιάννο αποφασίζουν αρχικά και για να μην καρφωθούν να μην ασχοληθούν για ένα διάστημα με την οικογένεια Σταματάκη. «Θα δράσουμε όταν όλο αυτό κοπάσει. Τώρα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας. Πάντως να το ξέρεις, αδελφέ, δεν έχουμε ξετελέψει με τους Σταματάκηδες», λέει ο Μανούσος, όμως παρά την πρόθεσή τους αυτή, μαθαίνουν από τους πρώτους ότι η Βασιλική φέρνει στον κόσμο την κόρη της, καρπό του έρωτά της με τον Μαθιό. Γνωρίζοντας λοιπόν πως όλοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και ξεχνούν πως το κακό καραδοκεί, τα δύο αδέλφια σχεδιάζουν το επόμενο μεγάλο χτύπημά τους. Εκείνο που θα βγάλει τον μεγάλο γιο της «καπετάνισσας» εκτός, ο οποίος δεν λείπει από το πλευρό της γυναίκας του από τη στιγμή που εκείνη γεννάει.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη και θέλω αυτή η στιγμή να κρατήσει για πάντα», λέει στη γυναίκα του όταν τη βλέπει για πρώτη φορά αγκαλιά με το κοριτσάκι τους, όμως εκείνη δεν μπορεί να κρύψει τη στενοχώρια της γιατί ξέρει πως οι ώρες δίπλα στον άντρα της μετριούνται στα δάχτυλα. Οντως, ο Μαθιός, παρά τον ενθουσιασμό του που γίνεται πατέρας για δεύτερη φορά, αλλά χωρίς να της πει κάτι, σχεδιάζει σιωπηλά τη στιγμή που θα βρεθεί απέναντι από τον Αντώνη για να ομολογήσει το έγκλημά του. Ομως για μια ακόμη φορά η μοίρα θα αποφασίσει για εκείνον ή αλλιώς ο Μανούσος που θα βρεθεί μπροστά του σε ανύποπτη στιγμή και θα τον πυροβολήσει πριν φτάσει στο αστυνομικό τμήμα του χωριού.

Η είδηση, όπως είναι φυσικό, κλονίζει όλους και τους βυθίζει σε ένα ατελείωτο πένθος. Και ενώ περιμένουν πως η Καλλιόπη είναι έτοιμη να ζητήσει εκδίκηση για τον θάνατο του πρωτότοκου γιου της, τελικά εκείνη, με τον Παύλο στο πλευρό της και όσο σθένος της απέμεινε, ζητά μόνο να μη χυθεί άλλο αίμα για να μη βιώσει άλλη μάνα το συναίσθημα που έχει κατακλύσει την ψυχή και την καρδιά της…

 

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό