ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ «ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  ΣΕΔΙΕΘΝΕΣ MILITARY LOGISTICS HUB»

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ «ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕΔΙΕΘΝΕΣ MILITARY LOGISTICS HUB»

Συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια να πειστεί ο λαός της περιοχής για τα δήθεν οφέλη από τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό ορμητήριο.

Οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί του καλοπληρωμένου διοικητή του ΟΛΑ, για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού από τις ένοπλες δυνάμεις της Ισπανίαςπρος τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής, αποτελούν πρόκληση για το λαό της περιοχής και τα φιλειρηνικά του αισθήματα.

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε φάση ολέθριας κλιμάκωσης, οι πανηγυρισμοί για την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας και ειδικά της περιοχής μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και είναι επικίνδυνοι. Υποδηλώνουν όμως ταυτόχρονα και την ανησυχία των επιτελείων του συστήματος, γιατί ο λαός της περιοχής δεν πείθεται από την προπαγάνδα, διατηρεί αμφιβολίες και προβληματίζεται. Την ανησυχία τους μεγάλωσε και η μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας στις πρόσφατες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην περιοχή μας.

Οι Αμερικάνοι – τώρα και οι Ισπανοί – μισθοφόροι δεν είναι τουρίστες να τους «καλοδεχτούμε». Η εμπλοκή της χώρας μας δεν φέρνει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, όπως μαρτυρά και η όξυνση της επιθετικής ρητορικής της Νατοϊκής «συμμάχου» Τουρκίας. Η κυβέρνηση και όσοι μαζί της καλλιεργούν αυταπάτες, είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό.

Υπόλογος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που «κατάπιε» τη γλώσσα του για την εξέλιξη αυτή, αφού ο ίδιος προετοίμασε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε «Σούδα του Βορρά». Τώρα μάλιστα και με παρουσία στρατευμάτων που στέλνει η «προοδευτική» κυβέρνηση της Ισπανίας, που συμμετέχει με τα μπούνια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το «κάντο όπως η Ισπανία» αποτελεί πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Ο λαός – που πληρώνει ήδη τα σπασμένα με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την ανασφάλεια για το αύριο – μπορεί να δώσει τη δική του απάντηση! Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να δυναμώσει τον αγώνα, για να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

1/10/2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό