Σε γενικό «lockdown» η Ολλανδία

Σε γενικό «lockdown» η Ολλανδία

Lockdown στην Ολλανδία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Ρούτε εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της παραλλαγής Όμικρον.

Σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολλανδός πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσαν ότι κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Η Ολλανδία προχωρά σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που φτάνει το 85%.

Αυτό σημαίνει πενιχρά Χριστούγεννα, χωρίς επίσκεψη σε εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, καταστήματα μόδας, κινηματογράφους ή ακόμα και κομμωτήρια. Επίσης, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

 

Πέμπτο κύμα στην Ολλανδία
«Η Ολλανδία κλείνει ξανά. Αυτό είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος που μας έρχεται με την παραλλαγή Omicron.

«Η επείγουσα συμβουλή είναι να δέχεστε μόνο δύο επισκέπτες την ημέρα στο σπίτι, ηλικίας άνω των 13 ετών. Εξαίρεση ισχύει τις δυο ημέρες των Χριστουγέννων 25 και 26 Δεκεμβρίου οπότε θα επιτρέπονται έως και τέσσερις επισκέπτες», αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας έχει αναφέρει περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού από την έναρξη της πανδημίας και πάνω από 20.000 θανάτους.

Net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό