Σε ποια ελληνική παραλία εντοπίστηκε γαλάζιος καρχαρίας

Σε ποια ελληνική παραλία εντοπίστηκε γαλάζιος καρχαρίας

Ένας … απρόσμενος επισκέπτης εντοπίστηκε στα ρηχά παραλίας των Επτανήσων, να “βολτάρει” απολαμβάνοντας τα πεντακάθαρα νερά.

Πρόκειται όπως εξηγεί ο οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος iSea, πρόκειται για καρχαρία του είδους Prionace glauca (BSH) (Γλαυκοκαρχαρίας ή Γαλάζιος Καρχαρίας), ο οποίος είναι ακίνδυνος για τους ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε σε ομάδα του Facebook:

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ο καρχαρίας εντοπίστηκε στην παραλία Ερημίτης στους Παξούς.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” δίνει χρήσιμες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει, “ευφάνταστοι μύθοι και ανακριβείς πληροφορίες υπάρχουν και αναπαράγονται εδώ και χρόνια και για τους καρχαρίες που ζουν στις θάλασσες μας. Εδώ επιβιώνουν τουλάχιστον 88 είδη καρχαριοειδών και σαλαχιών, τα οποία συναντάμε και σε άλλες θάλασσες ανά τον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία κρίνονται ως προστατευόμενα ή απειλούμενα είδη. Οι επιθέσεις από καρχαρίες που έχουν αναφερθεί στην Ελλάδα μέσα σε διάστημα 2 αιώνων μετριούνται στα δάχτυλα και δεν είναι καν επιβεβαιωμένες. Συνεπώς, είναι τουλάχιστον άστοχο να μας προκαλούν φόβο. Από την άλλη είναι καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι καρχαρίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και έχουν τον ρόλο του εξυγιαντή των ιχθυαποθεμάτων, καθώς συχνά τρέφονται με αδύναμα ή άρρωστα ψάρια, τα οποία δεν πρέπει να φτάσουν σε φάση αναπαραγωγής”.

www.grtimes.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό