Σέρρες: Έρχεται η έκθεση “Serexpo 2023”-Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

Σέρρες: Έρχεται η έκθεση “Serexpo 2023”-Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

Σε ειδική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Αθανάσιος Μαλλιαράς και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος ως συνδιοργανωτής, μίλησαν για το μεγάλο επιχειρηματικό γεγονός.

Η Serexpo 2023 ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 του μήνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων καλύπτει κάθε ηλικία και όλους τους τομείς ενδιαφέροντος, με απώτερο στόχο μας πάντα την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών και συνεπώς την αύξηση της εμπορικής αποτελεσματικότητας της SEREXPO 2022.

Για ακόμη μία χρονιά βέβαια δίνουμε έμφαση στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Το Σάββατο 23 του μηνός θα είναι μια ημέρα γεμάτη από εκδηλώσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς που θα έχουμε εδώ τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ Ιωάννη Μασούτη καθώς και μέλη του κεντρικού θεσμικού οργάνου των Επιμελητηρίων και πιστεύω πως θα γίνει μια πολύ ουσιαστική συζήτηση.

Θα ακολουθήσει την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο στις 12.30 εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με τον τίτλο «Γυναίκες που τολμούν, γυναίκες που επιχειρούν», σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών , παρουσία της Πρόεδρου του ΕΕΔΕΓΕ που είναι και πρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρίας Σοφίας Κουνενάκη- Εφραίμογλου. Επίσης , μια εξαιρετική εκδήλωση με τις γυναίκες στο επίκεντρο.

Την ίδια μέρα , στις 19.00 το απόγευμα θα έχουμε μια εκδήλωση που εισάγουμε για πρώτη φορά. Πρόκειται για τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας όπου εκεί θα βραβευτούν για την επιχειρηματική τους δράση 13 σερραϊκές επιχειρήσεις.

Φυσικά από τη SEREXPO δεν θα λείπει και το Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας με την επωνυμία AGROSERRES που γίνεται για 3η φορά φέτος και που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο. Το AGROSERRES θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 του μήνα.

Επιπρόσθετα, επενδύουμε και πάλι στη ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με:

– Επισκέψεις σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλο το Νομό. Πέρυσι οι μαθητές που επισκέφτηκαν τη SEREXPO ήταν περισσότεροι από 3000 και φέτος θα πλησιάσουν τις 4000!! Μάλιστα φέτος οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τα οφέλη των τεχνικών επαγγελμάτων, μια δράση που την εντάσσουμε στη SEREXPO σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣΣ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.
Επίσης, θα υπάρχουν παρουσιάσεις δραστηριοτήτων των σχολείων, πολλές από τις οποίες έχουν αναπτυχθεί στο δικό μας ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Στην SEREXPO φιλοξενούνται φυσικά και πολλές δραστηριότητες για ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ καθώς και ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της:
Θα αναφέρω το 2ο SERRES STREET BASKETBALL 3×3 που θα γίνει και φέτος σε συνεργασία με τη Siris Basketball Academy, το TEQBALL καθώς και τη λειτουργία Λούνα Παρκ όλες τις ημέρες της SEREXPO.
Από τη SEREXPO βεβαίως δεν λείπει ποτέ και η γαστρονομία. Ξεκινάμε την Τετάρτη 20 του μήνα με τον Διαγωνισμό Παραδοσιακής πίτας στις 18.30 , στον οποίοι συμμετέχουν πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι του Νομού Σερρών ενώ την Πέμπτη το απόγευμα έχουμε μια… γλυκιά εκδήλωση που θα αφορά στην Παρασκευή της μπουγάτσας και του ακανέ από το Σωματείο Ζαχαροπλαστών

– Μπουγατσοποιών. Το Σάββατο στις 19.00 το δραστήριο Σωματείων Κρεοπωλών διοργανώνει ημερίδα για τον «Κρεοπώλη του χθες και του σήμερα» και την Κυριακή το απόγευμα τα μικρά παιδιά, μαγειρεύουν στην εκδήλωση JUNIOR CHEFS.

Πλούσιο βέβαια είναι και το πρόγραμμα πολιτισμού της SEREXPO 2023. Tα παιδιά των σχολών χορού χορεύουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19.00 και το Σάββατο στις 19.00 το απόγευμα έχουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Θράκη για τα 100 χρόνια εγκατάστασης των προσφύγων στο Ν. Σερρών.
Επιπλέον Σερραίοι καλλιτέχνες και τοπικά συγκροτήματα εμπλουτίζουν το μουσικό πρόγραμμα και φυσικά έχουμε και την εκδήλωση για τις γυναίκες με το SEREXPO WALK Σαλόνι ομορφιάς, σε συνεργασία με τα Σωματεία Κουρέων- Κομμωτών και Περιποίησης Άκρων Μανικιούρ-Πεντικιούρ Ν. Σερρών και τη συμμετοχή πολλών Σερραϊκών επιχειρήσεων, την Κυριακή 24 του μηνός στις 18.00

Και θα κλείνουμε ως είθισται κάθε μέρα με τις ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ που απογειώνουν την SEREXPO. Κάθε βράδυ στις 21.00 στο συναυλιακό stage της SEREXPO θα εμφανιστούν: Οι Αδελφοί Τσαχουρίδη, Τετάρτη 20.09 – η Αναστασία, Πέμπτη 21.09 – η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη, Παρασκευή 22.09- η Γλυκερία με τη Μελίνα Ασλανίδου, Σάββατο 23.09 και την Κυριακή 24.09 γιορτάζουμε όλοι μαζί με τον αιώνιο έφηβο , αγαπημένο Βασίλη Παπακωνσταντίνου τα 50 χρόνια παρουσία τους στο τραγούδι.

Πηγή: enanews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό