Στα ύψη η τιμή του καφέ!

Στα ύψη η τιμή του καφέ!

Ο πληθωρισμός όλο και μεγαλώνει επηρεάζοντας όλο και περισσότερα προϊόντα πολλά από τα οποία ήταν θεωρητικά «φθηνά» και καταναλώνονται συχνά.

Την ώρα που οι τιμές στις παραλίες έχουν και αυτές ανέβει, ακόμη και ο καθημερινός καφές ο οποίος αποτελεί παρηγοριά για πολλούς στην καθημερινότητά τους έχει γίνει πλέον βάρος στα οικονομικά των πολιτών.

Συγκεκριμένα πλέον η τιμή του ξεπερνάει τα 3 ευρώ ακόμη και σε περιοχές εκτός Αττικής σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Pricefox. Ταυτόχρονα τιμές και άνω των 4 ευρώ παρατηρούνται ακόμη και για τον καφέ στο χέρι.

Στην Αττική για παράδειγμα ο καφές φρέντο εσπρέσσο και η τιμή του έχουν κυμαίνονται από 1,20 μέχρι 4,10 ευρώ. Ο φρέντο καπουτσίνο μπορεί να φτάσει μέχρι και 4,50 ευρώ στο Κολωνάκι ενώ ο φραπές τα 3,60.

Για τον ελληνικό φραπέ η μέση τιμή κυμαίνεται στα 1,52 στη Θεσσαλονίκη ενώ βρίσκεται στα 1,66 ευρώ στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη η μέγιστη τιμή που έχει εντοπιστεί για έναν καφέ φρέντο εσπρέσσο είναι στα 3,50 ευρώ.

Οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας αλλά και της αύξησης της μεταφοράς του προϊόντος από τη Βραζιλία με το φαινόμενο το πιο πιθανό να συνεχιστεί.

Η ακρίβεια συνεχίζεται και η κατάσταση για τους καταναλωτές είναι πλέον αβάσταχτη. Τα επιδόματα που παρέχει η κυβέρνηση με power pass και fuel pass μοιάζουν «ψίχουλα» μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και η κατάσταση δείχνει δυσοίωνη.

Δείτε τη μέση τιμή του Φρέντο Εσπρέσο και του Φραπέ στην Ελλάδα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό