Stef Tony: «H απενοχοποίηση τηςτραπ μουσικήςείναι γεγονός»

Stef Tony: «H απενοχοποίηση τηςτραπ μουσικήςείναι γεγονός»

Ο άνθρωπός πουείναι στο παιχνίδιτηςτραπ, ωςμάνατζερ, εμπλεκόμενος παραγωγών, βίντεοκλιπ και καλλιτέχνης μας, παραμονέςτηςνέας τουκυκλοφορίας με το χιτ  «Chicago»,μιλάειγια την δαιμονοποίησητης, αλλά και για τηνέα γενιάτράπερς πουετοιμάζεται

 Η τραπ μουσική τα τελευταία χρόνια έχειγίνειδημοφιλής και πλέονόλοιοινέοι και όχιμόνοτηςχώρας μας τηνέχουν ασπαστεί, αν και από τοευρύκοινό και τα media δενείναι τόσο αποδεκτήλόγοτηςιδιοσυγκρασίας της και της επιθετικότητάςτης πουτην χαρακτηρίζει.Ειδικότερα τα τελευταία σαρώνειστηνκοινωνία μας μέσα από τα σόσιαλ μίντια και τα κέντρα διασκέδασης πουσυχνάζει η νεολαία.

Αυτή η μουσική σκηνή ανδρώθηκε όχι από κάποιεςοργανωμένεςδράσειςεταιριών, αλλάμεμονωμένα από καλλιτέχνες και παράγοντεςτηςτραπ, ένας από αυτούς πουέχεισυμβάλλεισημαντικάείναι ο Stef Tony, γνωστός και ως “manager”.

Η τραπ είναι μια άκρως παρεξηγημένημουσικήγια τονλόγοότιέχει «βρόμικο» ήχο όπωςλένε.Η χρήση απαγορευμένωνλέξεων, βρισιές, όπλα, ναρκωτικά και όλα τα συναφή, ήθος επιθετικόστοστίχοτην καθιστούνόχιτόσο αποδεκτή από μια μερίδα ανθρώπων, όσο και τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Τι γνώμη έχει γι’ αυτό όμως ο StefTοny, ένας άνθρωπος πουέχει ασχολείται με αυτήτημουσικήσκηνή, ωςμάνατζερ, ωςεμπλεκόμενος πολλών βίντεοκλιπ, αλλά και ως καλλιτέχνης.

Κατ΄ επέκτασητηςσυνέντευξης πουέδωσεστην Lifo.gr μας εξηγεί τα εξής: «Πραγματικά, ισχύει αυτό πουλέτε, αλλά κανένας δενέχει αντιληφθεί, ότιόλο αυτόείναι στησφαίρα της φαντασίας. Είναι απλάμια ιστορία.Στηντέχνη και τηνμουσικήόλα είναι στο επίπεδοτουονειρικού, του φανταστικού.Όταν βλέπεις ταινίες, γιατίδενσεενοχλεί η γλώσσα πουχρησιμοποιούνοιηθοποιοί; Είναι τοίδιο ακριβώς.Οιηθοποιοίδενεννοούν αυτά πουλένε, αντιθέτωςκερδίζουνΌσκαρ μερόλους πέρα από τηνομιμότητα.Γιατί αυτόδηλαδή να μηνισχύειστα κομμάτια τηςτραπ μουσικής.Είναι μάρκετινγκ και ο στίχος, μηνξεχνάςότι η Madonna έβαζεφωτιάσεσταυρούς και η Lady Gaga έβαζε μπριζόλεςστοκεφάλι.

Στοθέατρο και στοσινεμά, στα βιβλία, μπορείς να πειςό,τιθέλεις και είναι τέχνη, στημουσικήμια «κακή» λέξηκάνειτοκομμάτι απαγορευμένο. Κι αυτόγίνεται μόνοστηνΕλλάδα, σεμια χώρα όπουόλοι βρίζουν από το πρωίμέχριτο βράδυ ‒ και τουςενοχλείένα τραγούδι.Στα παιχνίδια στον υπολογιστή τα παιδάκια μπορούν να σκοτώνουν, να πυροβολούν και κινδυνεύουν από ένα κομμάτι; Όλα στημουσικήγίνονται σε φαντασιακό επίπεδο, δενείναι αληθινά, και δεν μπορεί κανείς να ορίσειτιόνειρα θα κάνω και τι θα πλάσωμετη φαντασία μου.Ανξέραμετι φαντάζεται ο καθένας μέσα στοκεφάλιτου, όλοι θα χαρακτηρίζονταν δολοφόνοι.Δενείναι αληθινό αυτό που φαντάζεσαι.Με πολλή απλάλόγια, αυτόείναι».

 

Stef Tony x TRANNOS – Cash (Official Music Video)

Παράλληλα μίλησεγια τοόραμάτουόσον αφοράτηντραπ μουσική και είπε τα εξής: «Ναι μεν υπάρχει η underground τραπ, με “βρόμικο” ήχο όπωςλέτε, κάτι πουδεντο ασπάζομαι. Αλλάστιςμέρες μας υπάρχει η τάση η τραπ μουσική να παντρεύεται μετην ποπ Για παράδειγμα το Madame των Kings. Και έπεται και συνέχεια. Έχωένα όραμα, να κάνωμια νέα γενιάμουσικών.Σύντομα θα ξεκινήσειτιςδράσειςτηςμια νέα εταιρία που θα λέγεται “Balkans”, δουλεύουμε πάνωσε αυτό, και σκοπόςμουείναι να βοηθήσουμε παιδιάτηςφάσηςμου να κάνουνμουσική.Θέλω να βάλωστο παιχνίδινέα παιδιά μαζίμεάλλους καλλιτέχνες και να βγάλουμετηνέα γενιά καλλιτεχνών.Τα πρώτα κομμάτια μας θα κυκλοφορήσουντοφθινόπωρο και να είστεσίγουροιότικάτινέοέρχεται, για να αναπτύξουμενέουςήχουςκάνοντάςτην ακόμα πιο αγαπητή αυτήτημουσική, όχιμόνοστους πιτσιρικάδες, αλλά ανεβάζοντας τονμέσοόροηλικίας κοινού.Η απενοχοποίησηςτηςτραπ είναι γεγονός».

 

Johnny King x LEON x Stef Tony x Mc Daddy – CAMPIONE | Official Music Video

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό