Στελεχωμένη πλήρως από γιατρούς η ΜΕΘ στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής

Στελεχωμένη πλήρως από γιατρούς η ΜΕΘ στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φορείς και στελέχωσαν τις εφημερίες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής για ένα μήνα, μετά την αναστολή εργασίας δύο γιατρών στη ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την αναστολή εργασίας δύο γιατρών, η ΜΕΘ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, έμενε με μια γιατρό μόνο -ένα βήμα πριν το κλείσιμο δηλαδή.

Οι υπεύθυνοι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- επιστράτευσαν γιατρούς από τους γύρω νομούς, συνέδραμαν οι χειρουργοί του Σισμανόγλειου, συν την επιστροφή του διευθυντή από την άδεια και έτσι ο Σεπτέμβριος είναι πλήρης από άτομα σε ό,τι αφορά τις εφημερίες των γιατρών.

«Ένα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας -ΜΕΘ- στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς μετά την αναστολή εργασίας που επεβλήθη στους ανεμβολίαστους, έμεινε στην ΜΕΘ μια γιατρός». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, ζητώντας από την κυβέρνηση να μεριμνήσει τάχιστα για την πλήρη στελέχωση της ΜΕΘ.

«Είναι η μοναδική ΜΕΘ στην περιοχή που νοσηλεύει περιστατικά εκτός κορονοϊού. Όλες οι γύρω ΜΕΘ των γειτονικών νομών, νοσηλεύουν μόνο περιστατικά με covid-19. Εγώ άμεσα θα καταθέσω κοινοβουλευτική ερώτηση, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα κενά, καθώς αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει μια περιοχή όπως η Θράκη, χωρίς ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Χαρίτου.

Επιπλέον πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε έναν μόνιμο διορισμό στην υγεία και εν μέσω πανδημίας προχωρά σε αναστολή της εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τους οποίους δεν έπεισε για τον εμβολιασμό. Θέτοντάς τους εκτός όμως βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ, όπως είπε, ποτέ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκρυψε πως επιθυμεί να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, μέσω ΣΔΙΤ, ή μέσω άλλων τρόπων. “Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο πράγμα που έκανε όταν βγήκε κυβέρνηση ήταν να αλλάξει τη σύμβαση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου. Νομίζω πως η κοινωνία πλέον αντιλαμβάνεται και αργότερα με τις αυξήσεις που έρχονται και την οικονομικής στενότητα, την αναγκαιότητα της αλλαγής πλεύσης στην κυβέρνηση, όπου τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι προοδευτικές δυνάμεις, με φροντίδα για τον λαό και όχι για τους λίγους από τους οποίους έχουν συμφέροντα να προστατεύουν εις βάρος της κοινωνίας”, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χαρίτου.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό