Στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου εκπαιδεύτηκε η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη ως πληροφοριοδότης κακοποιών στην Αθήνα

Στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου εκπαιδεύτηκε η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη ως πληροφοριοδότης κακοποιών στην Αθήνα

Στην  Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου εκπαιδεύτηκε η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη την Τρίτη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, κατηγορούμενη ότι είχε ρόλο πληροφοριοδότη των κακοποιών που επίσης συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η συγκεκριμένη δόκιμη αστυνομικός που είχε πατέρα αστυνομικό, ο οποίος υπηρέτησε στα ΜΑΤ και έχει φύγει από την ζωή πριν από 15 χρόνια, πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της εκπαίδευσης της πέρυσι στο Διδυμότειχο και φυσικά επρόκειτο να έρθει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου για την τελετή ορκομωσίας και ονομασίας, όπως και οι άλλοι εκατοντάδες συνάδερφοι της. Μετά την σύλληψη της όμως ως πληροφοριοδότη της εγκληματικής οργάνωσης μέλη της οποίας συνελήφθησαν σε εκτεταμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο δεν θα έρθει να ορκιστεί αλλά και θα αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Oι πράξεις της είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού. Θα ακολουθηθούν όλες οι δέουσες διαδικασίες, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. η δόκιμη αστυνομικός είχε ενεργό ρόλο και ενημέρωνε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για τις επιχειρήσεις και τις εφόδους της αστυνομίας. Παράλληλα φέρεται να διατηρούσε δεσμό με άτομο που έχει ποινικό παρελθόν και ήταν στον κύκλο του 30χρονου που συνελήφθη χθες από την αστυνομία και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Η δόκιμη υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα το οποίο βρίσκεται κοντά στην Πολυτεχνειούπολη και συγκεκριμένα στου Ζωγράφου, είχε πρόσβαση σε πολύ «ευαίσθητα» αρχεία, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές καθώς παραμένει άγνωστο το πού μπορεί να έχουν καταλήξει αυτά τα στοιχεία.

Επιπλέον πληροφορίες τη θέλουν να έχει δείξει ενδιαφέρον για τα κοινά, καθώς φαίνεται να ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Μάλιστα άνθρωποι του περιβάλλοντός της ανέφεραν ότι είναι ένα «εργατικό και τίμιο κορίτσι».

Πάντως, φωτογραφία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης την δείχνει στην Πολυτεχνειούπολη να κρατάει ένα πιστόλι, μάλλον το υπηρεσιακό περίστροφο, στο χέρι. Στην ίδια εικόνα μαζί της ποζάρουν άλλα δύο άτομα.

Evros-News

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό