Στην δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Στην δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΙΤΟΥ

Σε μια σεμνή τελετή, λόγω των έκτακτων συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα, γιορτάστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατιας στη χώρα μας, με μιά σύντομη ομιλία της Προεδρου της Δημοκρατίας και την τιμητική παρουσία αγωνιστών του αντιδικτακτορικού αγώνα, όπως και ανθρώπων του παραγωγικού, του επιστημονικού και του καλλιτεχνικού κόσμου.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να παρευρεθώ μαζί με πολλούς συναδέλφους/φισσες, από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, αλλά και συμπατριώτες οπως η Μελινα Τασσου και ο συνάδελφος ο Ιλχάν Αχμέτ.

Η κατάκτηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι ένας διαρκής αγώνας.

Η συλλογική μνήμη της επετείου ειναι πηγή έμπνευσης, ιδιαιτερα για τη νέα γενιά,σε πείσμα όσων θελουν να αναθεωρήσουν την ιστορία.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Θα συνεχίσουμε ακλόνητοι!

 

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

“Παραβρέθηκα στην δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Είναι μια στιγμή μοναδική στη νεότερη ιστορία μας, που σηματοδότησε το πέρασμα από την δικτατορία, την απολυταρχία και την κατάλυση των θεσμών στο πιο σταθερό και φιλελεύθερο πολίτευμα που γνώρισε ο τόπος από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ασφαλώς, η ποιότητα της Δημοκρατίας έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, μέσα σε πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες που δημιουργεί το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον και οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες στο εσωτερικό.

Είχα την ευκαιρία και την τιμή να συνομιλήσω με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου που πρόσφατα με δέχθηκε στο γραφείο της.

Παράλληλα, στον πυρήνα των συζητήσεων μου βρέθηκε η Θράκη και οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας σε μια δύσκολη στιγμή με την φωτιά να καίει τον εθνικό δρυμό της Δαδιάς στον Έβρο, τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα καθώς και με πλήθος υπουργών και παραγόντων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου που παραβρέθηκαν στην δεξίωση”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό