Στην Ξάνθη το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan από 24-26 Ιουνίου

Στην Ξάνθη το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan από 24-26 Ιουνίου

Το Εργαστήρι Τάι Τσι Τσουάν της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης διοργανώνει και σας προσκαλεί στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan με τίτλο «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης», Φιλοσοφία – η γλώσσα πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής

Το φεστιβάλ αποτελεί μία  διεθνή συνάντηση με την συμμετοχή εκπαιδευτών και φίλων του Τάι Τσι από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με σκοπό την εκπαίδευση, την ανταλλαγή εμπειριών και της γνώσης τους στην κινεζική κινητική πολεμική τέχνη καθώς και την διερεύνηση της μέσω της Φιλοσοφίας με προσέγγιση στο έργο του Δημόκριτου του Αβδηρίτη. Θα διερευνήσουμε το έργο του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Δημόκριτου και θα αποπειραθούμε να το μελετήσουμε συγκριτικά με το έργο των Κινέζων φιλοσόφων αλλά και να διατυπώσουμε φιλοσοφικά ερωτήματα και θεωρήσεις του κόσμου. Οι επιστημονικές διαλέξεις παρέχουν σημαντική πληροφορία και γνώση που τεκμηριώνει την αξία και τα οφέλη των πρακτικών αυτών με βάση τη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Το τριήμερο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους χώρους και τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου «ΑΓΡΙΑΝΗ» στην Ξάνθη  από τις 24 έως 26 Ιουνίου 2022 με έναρξη την Παρασκευή το πρωί και λήξη την Κυριακή το απόγευμα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ φέτος εμπλουτίζεται από τη παρουσία 7 δασκάλων και περιλαμβάνει εκτός από το πρακτικό μέρος με σεμινάρια στο Ται τσι και το Τσι Γκονγκ, διαλέξεις στην επιστήμη και την φιλοσοφία.

Η τελετή έναρξης είναι Πέμπτη 23/6 και ώρα 18.00, ενώ φέτος θα υπάρξει  ένα προφεστιβαλικό πρόγραμμα το ίδιο βράδυ με ένα σεμινάριο διαιτησίας στο Τάι Τσι στις 18.30. Αποκορύφωμα της διοργάνωσης αποτελεί η τελετή λήξης και το Gala την Κυριακή 26/06 και ώρα 19.30 το βράδυ με ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων και επιδείξεων Tai Chi.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό