Στις 21 Δεκεμβρίου θα απολογηθεί -εκτός απροόπτου- η Ρ.Π. / Δήλωσε επιστήμονες για μάρτυρες, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν…

Στις 21 Δεκεμβρίου θα απολογηθεί -εκτός απροόπτου- η Ρ.Π. / Δήλωσε επιστήμονες για μάρτυρες, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν…

Νέα προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί έλαβε η Σ.Π.. η μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται πως σκότωσε και τα τρία της παιδιά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Γιώργου Σόμπολου, δια μέσου του συνηγόρου της,  ζήτησε και έλαβε την τρίτη κατά σειρά προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστεί η απολογία της.

Μάλιστα, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, να κληθούν τρεις συγκεκριμένοι μάρτυρες ώστε να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με τους ιατροδικαστές που συνέταξαν την έκθεση για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας. Δεκτό έγινε το αίτημα επίσης ώστε να εξεταστούν συμπληρωματικά οι ιατροδικαστές και οι υπόλοιποι επιστήμονες που συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην σύνταξη του πορίσματος για τον θάνατο του βρέφους της οικογένειας, της Ίρ. όσο και της αδελφής της, Μα.

Ως προς το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που κατέθεσε ο συνήγορος, αυτό θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε δηλώσεις του, μετά και την νέα προθεσμία, ο συνήγορος ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του:

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για την δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται»

Δήλωσε επιστήμονες ως μάρτυρες για την Σ.Π.  χωρίς να το γνωρίζουν

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του Mediapress.gr, κίνηση εντυπωσιασμού η οποία στερείται παντελούς λογικής χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους η δήλωση από πλευράς του συνηγόρου της Σ.Π. Αλέξη Κούγια, Eλλήνων επιστημόνων ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Δύο εκ των τριών δηλωθέντων επιστημόνων, ο ιατροδικαστής Λάρισας Χρήστος Κραβαρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του mediapress.gr

και ο ιατροδικαστής Κορίνθου Συμεών Μεσογίτης, σύμφωνα με το ereportaz.gr,

δεν γνώριζαν το παραμικρό για την ενέργεια του συνηγόρου της κατηγορούμενης μητέρας για την δολοφονία και των τριών παιδιών της.

Όπως και οι δύο επιβεβαίωσαν, δεν τους ζητήθηκε από τον συνήγορο να συνεργαστούν, ούτε έχουν γνώση της δικογραφίας της υπόθεσης. Συνεπώς, αυθαίρετα δηλώθηκαν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων προκειμένου να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση μάλιστα με τους ιατροδικαστές κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρια οι οποίοι συνέταξαν την έκθεση για τα αίτια θανάτου των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, της μικρής Μα. και της αδερφής της, Ίρ.

Πηγή: Mediapress.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό