Στο myinfo.gov.gr η έκδοση για τον “προσωπικο αριθμό”, τι θα γίνει με τις ταυτότητες που έχουν ήδη εκδοθεί

Στο myinfo.gov.gr η έκδοση για τον “προσωπικο αριθμό”, τι θα γίνει με τις ταυτότητες που έχουν ήδη εκδοθεί

Στον νέο προσωπικό αριθμό που είναι «υπόθεση» μιας εβδομάδας – 10 ημερών αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Υπόθεση λίγων ημερών είναι να ανέβει η σχετική πλατφόρμα έκδοσης προσωπικού αριθμού όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Βρισκόμαστε πλέον στις τελικές συνεννοήσεις, οι απαραίτητες πλατφόρμες είναι έτοιμες και στόχος είναι να τεθούν σε λειτουργία εντός Μαΐου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαστεργίου.

Διευκρίνισε ότι: «Όσοι έχετε ήδη εκδώσει τη νέα ταυτότητα, δεν χρειάζεται να την επαναλάβετε. Ισχύει κανονικά έως και την επίσημη ημερομηνία έναρξης».

Συμπλήρωσε επίσης: «Την ημέρα που θα ξεκινήσουμε – κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες – θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα myinfo.gov.gr. Εκεί ο καθένας θα μπορεί να δει πώς εμφανίζονται τα προσωπικά του στοιχεία στα τέσσερα επίσημα μητρώα του κράτους. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ασυμφωνίες – για παράδειγμα, αν κάποιος έχει δηλωμένα δύο μικρά ονόματα. Ορισμένα από αυτά τα στοιχεία θα μπορούν να διορθώνονται απευθείας από τον πολίτη, άλλα, όπως ένα λανθασμένο επώνυμο, θα απαιτούν μία μόνο επίσκεψη σε αρμόδια Αρχή, όπως ο δήμος».

«Ο προσωπικός αριθμός έρχεται ακριβώς για να εξαλείψει τέτοιες ασυμφωνίες. Μόλις διορθωθούν τα στοιχεία, δεν θα υπάρξει ξανά μπέρδεμα με διαφορετικές ταυτότητες, καθυστερήσεις για διαβατήρια ή αντικρουόμενα δεδομένα. Έπειτα από την επιβεβαίωση των στοιχείων, περνάμε στο επόμενο στάδιο: την έκδοση του προσωπικού αριθμού», εξήγησε.

Καταλήγοντας, ο υπουργός ανέφερε: «Με αυτόν τον αριθμό, τελειώνουν όλα. Στόχος είναι να αλλάξει η νοοτροπία του ελληνικού Δημοσίου. Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη – απαιτεί χρόνο. Παρότι οι άλλοι αριθμοί, όπως ο ΑΜΚΑ, θα συνεχίσουν να υπάρχουν για εσωτερική χρήση, δεν θα απασχολούν πλέον τον πολίτη. Θα παραμείνουν “κρυμμένοι” στα μητρώα των ασφαλιστικών και φορολογικών υπηρεσιών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό